'Suudi Konsolosluğu'ndaki aramada kesin kanıt bulundu' iddiası

'Suudi Konsolosluğu'ndaki aramada kesin kanıt bulundu' iddiası

Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasıyla ilgili başlatılan 9 saatlik ilk aramanın ardından çok önemli bir iddia ortaya atıldı.

Suudi Konsolosluğu'na giriş yaptıktan sonra kendisinden haber alınamayan Cemal Kaşıkçı için konsolosluk binasında olay yeri inceleme ve arama çalışması yapıldı.

19.30 sıralarında başlayan ekiplerin çalışmaları 04.25'te son buldu. 9 saat süren incelemenin ardından Türk ve Suudi heyet çalışmaların ardından konsolosluktan ayrıldı.

İKİ ÜLKE HEYETİ KATILDI

Suudi Arabistanlı ve Türk yetkililerden oluşan heyet, Levent'te bulunan Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda yapılan incelemelere katıldı.

17.50'de giriş yapan Suudi yetkililerin ardından gazeteciler Başkonsolosluk binasından uzaklaştırılarak dışarı çıkarıldı.

ÖZEL IŞIKLA ARAMA

Binanın çatısında ve konsolosluğun bahçesinde arama yaplan çalışmalar sırasında ara ara içeriden çekiç ve balyoz sesleri duyulduğu aktarıldı.

Luminol adı verilen özel bir ışıkla yapılan aramalarda DNA örnekleri alındı.

ÇÖP TOPLAMA ARACI GETİRİLDİ

Bahçede arama köpekleri de kullanılırken iki çöp toplama aracı da konsolosluk da hazır bekletildi. Çalışmaların ardından çöp toplama araçları konsolosluktan ayrıldı.

Heyetlerden herhangi bir açıklama geldi.

'KESİN KANIT BULUNDU' İDDİASI

Associated Press (AP) haber ajansı, Türk polisinin Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda öldürüldüğüne dair kanıta ulaştığını duyurdu.

AP, 2 Ekim'de Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra kendisinden bir daha haber alınamayan gazeteci Cemal Kaşıkçı'yla ilgili yürütülen soruşturmaya ilişkin çarpıcı bir iddia ortaya attı.

Üst düzey Türk yetkiliye dayandırılan haberde, polisin konsolosluk binasında yaptığı aramada Suudi gazetecinin binada öldürüldüğüne dair 'kesin kanıt' bulduğu ifade edildi.

ADINI AÇIKLAMADI

Açıklama yapma yetkisi olmadığı için adının verilmesini istemeyen Türk kaynak, nasıl bir kanıta ulaşıldığına dair detay vermedi.

Daha önce de Türk yetkililer uluslararası ajanslarla medya organlarına konsoloslukta Cemal Kaşıkçı'nın öldürüldüğü, cesedinin parçalanıp dışarı çıkarıldığına dair açıklamalar yapmıştı.