Suudi Başkonsolosluğu'nda arama!

Suudi Başkonsolosluğu'nda arama!

Suudi kralının Kaşıkçı'nın akıbetiyle ilgili soruşturma başlatılması emri verdiği öne sürülmüştü. Türk ve Suudi ekipler konsolosluk binasına inceleme için girdi.

En son 2 Ekim tarihinde Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na girerken görülen, daha sonra kendisinden haber alınmayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın akıbetiyle ilgili  Suudi Arabistan Kralı Selman, savcılara talimat verdiği öne sürüldü.

Reuters’a konuşan Suudi yetkililer Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasıyla ilgili kralın emir verdiğini açıkladı.

İsmini açıklamak istemeyen yetkili, “Kral, savcılara İstanbul’daki ekiplerden elde edilen bilgiler ışığında iç soruşturma başlatma emri verdi” dedi.

EKİPLER KONSOLOSLUĞA GİRDİ

Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’na girdiği 2 Ekim’den bu yana haber alınamayan gazeteci Cemal Kaşıkçı için inceleme resmen başladı.

Suudi Arabistanlı ve Türk yetkililerden oluşan heyet, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde ilgili birimlerle görüşme sağladıktan sonra saat 15.15 sıralarında emniyetten ayrıldı. Heyetin oluşturduğu konvoydaki araçlar Beşiktaş’ta ayrıldı.

Araçlar bir bölümü saat 17.50’de, Levent’teki başkonsolosluğa geldi. Konsolosluğa gelen kişilerin çalışma grubundaki Suudi yetkililer olduğu belirtildi.

Başkonsolosluk binasının etrafına güvenlik şeridi çekildi. Gazeteciler, başkonsolosluk binasından uzaklaştırılarak şeridin dışına çıkarıldı. Daha sonra Türk heyeti, olay yeri inceleme ekipleriyle birlikte başkonsolosluğa geldi.