Suudi Arabistan'da işçilerin grevi 12. gününde

Suudi Arabistan'da işçilerin grevi 12. gününde

Suudi Arabistan’da çalışan inşaat işçileri birikmiş ücretlerinin ödenmesi ve ülkeye dönme talebiyle 12 gündür iş bırakma eylemi yapıyor.

İleri Haber

Suudi Arabistan’ın Tebük kentinde Baytur firması bünyesinde çalışan inşaat işçileri birikmiş ücretlerinin ödenmesi ve ülkeye dönme talebiyle 12 gündür iş bırakma eylemi yapıyor.

İşçiler Suudi polisinin kendilerine silahlı saldırıda bulunduğunu, Türkiye'nin Cidde Konsolosluğumuzun saldırıya itiraz etmeyerek işçilerden eylemi bitirmelerini talep ettiğini ifade etti. Turist vizesiyle yurtdışına götürülen ve rehin kalan işçiler insanlık dışı şartlarda yaşamakta olduklarını belirtti.

Geçtiğimiz gün grevin 11. gününde işçilerin sözcüsü Hasan Hüseyin gözaltına alınmıştı.

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök de olayla ilgili olarak Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle bir soru önergesi verdi.

Gök'ün sorduğu sorular şu şekilde:

1- Suudi Arabistan’da ödemesi yapılmayan, insanlık dışı şartlarda çalışan ve ülkeye dönmek isteyen yurttaşlarımıza neden Cidde Konsolosluğu tarafından yardımcı olunmamıştır?

2- Suudi Arabistan’da rehin kalan yurttaşlarımıza hak ettikleri ücretlerin ödenmesi ve ülkeye dönmeleri için gerekli girişimler ne zaman başlatılacaktır?

3- Turist vizesiyle yurtdışına giden ve gittiği ülkede çalışan kaç yurttaşımız bulunmaktadır? Sözü geçen yurttaşlarımızın istihdam edildiği ülkeleri açıklar mısınız?

4- 2014 – 2019 yılları arasında yurtdışında çalışan işçilerimizden ücret gecikmesi, yaşam koşullarının uygun olmaması ve vize sorunları sebebiyle resmi makamlara başvuru yapanların sayılarını yıllık temelde açıklar mısınız?