Suudi Arabistan ve BAE Yemen'de El Kaide'ye silah veriyor!

Suudi Arabistan ve BAE Yemen'de El Kaide'ye silah veriyor!

Suudi Arabistan ve BAE'nin ABD'den satın aldığı silah ve araçları cihatçı terör örgütü El Kaide bağlantılı gruplara dağıttığı ortaya çıktı.

Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE); ABD'den aldığı silahları Husiler'e karşı kullanılmak üzere cihatçı terör örgütü El Kaide bağlantılı gruplara sadakat karşılığında dağıttığı ortaya çıktı.

Amerikan CNN Televizyonu tarafından Yemen'de yapılan bir araştırmada körfez koalisyonunun kirli ilişkilerini gün yüzüne çıktı. Birçok görüntü ve fotografla desteklenen haberde, ABD silah ve araçlarının bir kısmının Suudi Arabistan destekli cihatçı çetelerin elinde olduğu görülüyor. Yerel kaynaklar CNN'e "Suudi Arabistan ve koalisyon ortağı BAE'nin Yemen'de kabile ve gruplara sadakat karşılığında Amerikan yapımı silahları ve araçları verdiğini" şeklinde konuştu.

ABD Savunma Bakanlığı'na (Pentagon) göre satılan Amerikan silah ve teknolojilerinin üçüncü bir tarafa dağıtılması yasak. Suudi Arabistan ve BAE'nin bu kuralı ihlal etmiş olması ABD'nin bu iki ülkeye silah satışı pahasına kendi kurallarının ihlal edilmesine göz yumduğunu gösterdi.

İNSANLARIN ÇÖPTEN YEMEK BULDUĞU HUDEYDE'DE ZIRHLI ARAÇ BOLLUĞU!

Hudeyde şehrinde çekilen görüntülerde ise bir hurdacıda yine onlarca MRAP tipi zırhlı araç dikkati çekiyor.

Bazılarında Devler Tugayı/Elwiyat el Emalka adlı selefi bir grubun arması bulunurken araçlardan birinin seri numarası aracın Teksas'ın Beaumont kentinden Birleşik Arap Emirliklerin'den Abu Dabi'ye ihraç edildiğini ortaya koydu.

EL KAİDE'NİN GÜÇLÜ OLDUĞU ŞEHİRDE AMERİKAN ZIRHLILARI

El Kaide'nin kalesi olarak görülen Taiz şehrinde çekilen görüntülerde ise giysi satılan iş yerinde tabanca ve tüfek satıldığı da görülüyor. Çok sayıda silahın asılı olduğu iş yerinde muhabirin müşteri kılığında "Amerikan silahları da var mı?" sorusuna, çalışan "Amerikan silahları pahalı ve peşine düşülüyor ama özel siparişle getirebilirim" yanıtını veriyor. Taiz sokaklarında terk edilmiş onlarca Amerikan yapımı MRAP tipi zırhlı araçlar da dikkati çekiyor.