Suudi Arabistan, Suriye ile ilişkileri yeniden başlatmak için Esad'a mektup gönderdi

Suudi Arabistan, Suriye ile ilişkileri yeniden başlatmak için Esad'a mektup gönderdi

Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev'in dün Suriye'ye gerçekleştirdiği ziyarette Suudi Arabistan'ın bu ülkeyle ilişkileri yeniden başlatmak için hazırladığı mektubu Esad'a teslim ettiği bildirildi.

Rusya Devlet Başkanlığı Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev'in dün Suriye'ye gerçekleştirdiği ziyaret sırasında Suudi Arabistan'ın bu ülkeyle ilişkileri yeniden başlatmak için hazırladığı mektubu Esad'a teslim ettiği öğrenildi.   

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin, dün Riyad'da Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ile görüştükten sonra Şam'a geçerek Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'la bir araya geldi.  

Riyad ve Şam'daki görüşmelerde taraflar, Suriye anayasa komitesi kurma, siyasi çözüm ve Suriye'nin yeniden inşası konularını ele aldı.

Sputnik'in haberine göre, Aleksandr Lavrentyev'in Riyad yönetimi tarafından hazırlanan bir mektubu Şam yönetimine ilettiğini söyledi. Riyad, ilişkileri yeniden kurmayı ve iki ülke arasındaki tüm konuları istişare etmeyi istediğini Şam'a bildirdi.

Suudi Arabistan, 2012 yılında Şam'daki diplomatik temsilciliğini kapatıp Suriye büyükelçisini sınır dışı ederek Şam'la diplomatik ilişkileri durdurmuştu.