Suudi Arabistan prensinden 'hukuk reformları' vaadi

Suudi Arabistan prensinden 'hukuk reformları' vaadi

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, ülkesinin 'hukuk reformları' yapma konusunda kararlı olduğunu belirtirken, "Aile hukuku, medeni hukuk, ceza hukuku ve takdire bağlı ceza ve ispat konularına ayrılmış 4 kanun taslağı bulunuyor" şeklinde konuştu.

Suudi Arabistan Veilaht Prensi Muhammed bin Selman, Suudi Arabistan haber ajansına (SPA) uluslararası kuruluşların ülkesine yönelik insan hakları eleştirilerine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Selman, eleştirilen konularda bir reform dalgası icra etme konusunda kararlı olduğunu söylerken, "Aile hukuku, medeni hukuk, ceza hukuk ve takdire bağlı ceza ve ispat konularına ayrılmış 4 kanun taslağı bulunuyor" dedi.

Hazırlıkları süren 4 kanun taslağının sırasıyla Bakanlar Kuruluna ardından kabulü için Danışma Meclisine getirileceğini aktaran Bin Selman, söz konusu çalışmaların reformlar konusunda yeni bir dalgayı temsil edeceğini ifade etti.

Bin Selman, belirttiği projelerin "yargı kararlarının öngörülebilirliğine, yargı kurumlarının performansının bütünlük ve verimlilik düzeyinin yükseltilmesine, prosedürlerin ve kontrol mekanizmalarının güvenilirliğinin artırılmasına katkıda bulunacağını" sözlerine ekledi.

Bu yasaların olmamasının hükümlerde tutarsızlığa, olay ve uygulamalara hakim olan kurallarda açıklık bulunmamasına yol açtığını ve bu durumun da uzun dava süreçlerini beraberinde getirdiğini aktaran Bin Selman, "Bu durum özellikle kadınlar olmak üzere birçok kişi ve aile için acı vericiydi bazı kimselerin sorumluluklarından kaçmasına imkan verdi ve kabul edilmesi durumunda acılar tekrarlanmayacak" dedi.