Sürücüsüz giden Tesla kaza yaptı: İki kişi hayatını kaybetti

Sürücüsüz giden Tesla kaza yaptı: İki kişi hayatını kaybetti

Yüksek hızla giden aracın, yoldaki sapağı hesaplamakta başarısız olup yoldan çıktığı ve yolcu koltuğundaki iki kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

ABD'de otomatik pilotla giden bir Tesla aracın ağaca çarpması sonucu yolcu koltuğunda oturan iki kişi hayatını kaybetti. 

The Guardian'da yer alan habere göre, ABD'nin Houston kentinde 2019 S Model Tesla aracın yüksek hızla gittiği, yoldaki sapağı hesaplamakta başarısız olup yoldan çıktığı belirtildi. Araç ağaca çarptıktan sonra yanmaya başladı. Meydana gelen kazadan sonra Tesla aracın sürücü koltuğunda kimsenin olmadığı ve yolcu koltuğunda bulunan iki kişinin hayatını kaybettiği tespit edildi. 

Hayatını kaybedenlerden birinin arabanın ön yolcu koltuğunda, aracın sahibi olduğu tahmin edilen diğer kişinin ise arka koltukta olduğu bildirildi. Elektrikli Tesla‘nın otopilot sürücü destek sisteminin etkinleştirilip etkinleştirilmediğinin henüz tespit edilemediği kaydedildi.

Olay yerine ulaşan itfaiye ekiplerinin, sürekli olarak yeniden alevlenen pili nedeniyle aracı söndürmesinin saatler sürdüğü bildirildi.

SÜRÜCÜ KOLTUĞUNDA KİMSENİN OLMADIĞI İLK ÖLÜMCÜL KAZA

Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi tarafından soruşturma altına alınan otopilot sistemiyle ilgili şu ana kadar 23 kaza meydana geldi. Ancak bu kaza, sürücü koltuğunda kimsenin olmadığı ilk ölümcül kaza olarak kayıtlara geçti.

Şirket, daha önce müşterilerini otopilotun otonom bir sürüş sistemi olmadığı ve kullanım sırasında yola sürekli dikkat edilmesi gerektiği konusunda uyarmıştı.

Daha önce Tesla CEO’su Elon Musk, bir araç otopilottayken izleme kameraları ya da direksiyon simidindeki ek sensörler gibi mühendislerden gelen çağrıları, etkisiz olduğu gerekçesiyle reddetmişti.

Basın birimini kapatan firma, ölümlü kazayla ilgili yorum yapmaktan kaçındı.

DAHA FAZLA