Suruç'ta kayyumu protesto eden HDP'lilere polis saldırısı: Çok sayıda kişi gözaltına alındı

Suruç'ta kayyumu protesto eden HDP'lilere polis saldırısı: Çok sayıda kişi gözaltına alındı

Suruç’ta kayyum protestosuna saldıran polisler, aralarında HDP il eş başkanlarının da bulunduğu çok sayıda kişiyi darp ederek gözaltına aldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa İl Örgütü, Suruç Belediyesi Eş Başkanı Hatice Çevik’in gözaltına alınmasının ardından yerine kayyum atanmasını protesto etmek amacıyla partinin ilçe binasından belediye binasına doğru yürüyüş yaptı.

Aralarında HDP Milletvekili Ayşe Sürücü’nün de bulunduğu kitleye polis saldırdısı sonucu HDP il eş başkanları Mikail Gözen ve Emine Çetiner, Belediyesi Meclis üyeleri Fatma Taş Ekmez, Nahide Kılıç, parti yöneticisi Ferit Tamga’nın da aralarında olduğu çok sayıda partili darp edilerek gözaltına alındı. HDP’li vekil Ayşe Sürücü ise polis saldırısı sırasında fenalık geçirdi.

'SEÇİMLE ALAMADIĞINIZI KAYYUM ATAYARAK GASP EDİYORSUNUZ'

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre, çevredeki kişileri de hakaretlerle dağıtmaya çalışan polislere “Hırsızlar” diyerek tepki gösteren Milletvekili Sürücü, “Siz bu halkın iradesini gasp edemezsiniz. Bu halk size boyun eğmeyecektir. Seçimle alamadığınızı kayyum atayarak gasp ediyorsunuz. Biz kayyum atanan belediyemiz için basın açıklamasına bile izin vermiyorsunuz. Çünkü korkuyorsunuz. Ama biz sizin bu faşist saldırılarınıza karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi.

Belediye binası önündeki Atatürk Meydanı’nı da ablukaya alan polis, yurttaşların burada bir arada durmasına dahi izin vermedi.