Suruç'ta Adalet Yine Gelmedi

Suruç'ta Adalet Yine Gelmedi

Suruç Katliamı davasında tutuklu tek sanık Yakup Şahin yine duruşma salonuna getirilmezken mahkeme heyeti davayı ertelemeye karar verdi.

6. duruşması görülen Suruç Katliamı davasında yine yol alınmadı. 34 kişinin hayatını kaybettiği katliam davasında, mahkeme heyeti olay gününe ilişkin detaylı güvenlik kamerası kayıtlarının dosyaya eklenmesine karar verdi. Heyet duruşmayı 22 Kasım 2018'e erteledi.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde, 20 Temmuz 2015'te 34 kişinin hayatını kaybettiği, 70 kişinin yaralandığı canlı bomba saldırısıyla ilgili 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın 6. duruşması, güvenlik gerekçe gösterilerek Şanlıurfa Ceza İnfaz Kurumu Hilvan Salonu’nda gerçekleştirildi. 

DAVANIN TEK TUTUKLU SANIĞI YİNE GETİRİLMEDİ

Duruşmaya saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınları, yaralananlar, davaya müdahil olan avukatlar ile HDP Şanlıurfa milletvekilleri Ayşe Sürücü ve Nusrettin Maçin ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Müdahil avukatlar, saldırıya ilişkin daha detaylı inceleme yapılmasını talep etti.

Davanın tek tutuklu sanığı Yakup Şahin bu duruşmaya da getirilmedi. Şahin Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya bağlandı.

Sanık Şahin katliamda hayatını kaybeden Uğur Özkan'ın babası Mehmet Özkan'ın "Bu kadar insan öldürdüler vicdanı rahat mı, rahat uyuyor mu?" sorusuna "Vicdanım rahat, rahat uyuyorum" diye yanıt verdi.

104 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET TALEP EDİLİYOR

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, biri başka suçtan tutuklu 3 sanık hakkında, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme, silahlı terör örgütüne üye olma, tasarlayarak ve yangın, su baskını, tahrip, batırma, bombalama ya da nükleer, biyolojik, kimyasal silah kullanarak öldürme" suçlarından 34'er kez, "tasarlayarak ve yangın, su baskını, tahrip, batırma, bombalama ya da nükleer, biyolojik, kimyasal silah kullanarak öldürmeye teşebbüs" suçlarından da 70'er defa olmak üzere TCK'nin ilgili maddeleri gereğince 104'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor.