Suruç’ta 1 gözaltı daha

Suruç’ta 1 gözaltı daha

Babası ve 2 kardeşi öldürülen, bir kardeşi de tutuklanan Mehmet Şenyaşar, Antep'te tedavi gördüğü hastanede taburcu edilir edilmez gözaltına alındı. Şenyaşar, Urfa Adliyesi’ne götürüldü.

Urfa’nın Suruç ilçesinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın esnaf ziyaretinde çıkan olaylar sonucu babası ve 2 kardeşini kaybeden, dün de bir kardeşi tutuklanan Mehmet Şenyaşar Antep’te gözaltına alındı. Kendisi de yaralanan Şenyaşar, tedavi gördüğü 25 Aralık Devlet Hastanesi’nde taburcu edilir edilmez savcılık talimatıyla gözaltına alındı. Mehmet Şenyaşar’ın Urfa’ya getirildiği ve ifade işlemleri için adliyeye çıkarılacağı öğrenildi.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre saldırı esnasında yaralanan Adil ve Celal Şenyaşar ile çocuklarını görmeye giden Hacı Esvet Şenyaşar, Suruç Devlet Hastanesi'nde Yıldız'ın yakınlarının saldırısına uğrayarak hayatlarını kaybetti. Aynı olayda yaralanıp Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Fadıl Şenyaşar, dün taburcu edildikten sonra getirildiği Urfa’da "Kasten öldürme, ruhsatsız ateşli silahları ve mermileri satın alma, bulundurma, yaralama" iddialarıyla tutuklanmıştı.

DİĞER KARDEŞ DE YOĞUN BAKIMDA

Antep'te hastanede kalan son kardeş Ferit Şenyaşar'ın ise kafasında ve akciğerde kanamanın devam ettiği ve yoğun bakım ünitesinde tutulduğu öğrenildi. Hayati riski bulunan Ferit Şenyaşar'ın da kapısında polislerin beklediği ve ziyaretçi ile refakatçilere izin vermediği belirtildi.

MEHMET ŞENYAŞAR'IN İFADE İŞLEMLERİ YARINA KALDI

İfade işlemleri için Urfa Adliyesi’ne getirilen Mehmet Şenyaşar’ın ifadesi kendisine sıra gelmediği söylenerek yarına ertelendi. 
Adliye’den çıkarılan Şenyaşar’ın nereye götürüldüğününe dair güvenlik gerekçeleri sebep gösterilerek avukatlarına dahi bilgi verilmedi.