Suruç Katliamı’nın 6’ncı yılında 33 Düş Yolcusu için insan zinciri

Suruç Katliamı’nın 6’ncı yılında 33 Düş Yolcusu için insan zinciri

İstanbul'da gençlik örgütleri, cihatçı terör örgütü IŞİD tarafından gerçekleştirilen Suruç Katliamı'nın 6. yılında Kadıköy Beşiktaş iskelesinde bir araya geldi.

Emre Orman - @eemreorman

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu’nun (SGDF) çağrısıyla, 20 Temmuz 2015’te, Kobane’ye oyuncak ve insani yardım malzemeleri götürmek için Suriye sınırındaki Suruç ilçesine gelen 300 kişi, yardım etkinliğine ilişkin burada düzenledikleri basın açıklaması esnasında, Suriye, Irak ve Türkiye’de katliamlar yapan cihatçı terör örgütü IŞİD üyesi Abdurrahman Alagöz tarafından bir canlı bomba saldırısı düzenlendi. Saldırıda 33 kişi hayatını kaybetti, 100’e yakın kişi de yaralandı.

İstanbul'da gençlik örgütleri, Suruç Katliamı'nın 6. yıl dönümünde Kadıköy Beşiktaş iskelesinde bir araya geldi.

Gençlik örgütlerinin eyleminde katliamda hayatını kaybedenler anılırken, adaletsizliklere ve katliamlara karşı adalet zinciri oluşturularak "6. yılında Suruç için adalet, herkes için adalet" denildi.

Kurulan adalet kürsüsünde devletin adaletsizliğine karşı mücadele edenlerin mesajlarına yer verildi.

20 Temmuz’da Kadıköy’de yapılacak anmaya ve kavgayı büyütmeye çağrı yapılan eylemde, tüm katliamların hesabı sorulana kadar mücadeleden vazgeçilmeyeceği vurgulandı.

Eylemde okunan basın açıklamasında "Suruç Katliamı'nda 33 yoldaşımız, 33 sosyalist ve anarşist, 33 düş yolcusu katledildi. Suruç Katliamı bu topraklarda devlet eliyle yaşanan ilk katliam değildi. Sivas Katliamı, Dersim Katliamı, Zilan Katliamı, faili meçhul cinayetler... Bütün bunlarla beraber Suruç Katliamı, bu topraklarda yaşanan en kanlı gençlik katliamlarından biridir. Elbette son katliam da olmadı. Gezi'de, Kobane'de, Suruç'ta, Ankara'da ve bütün katliamlarda düşen yoldaşlarımızı saygıyla anıyoruz" ifadelerine yer verildi. 

Eylemde ayrıca AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız''ın korumaları tarafından aile üyeleri katledilen ve adalet mücadelesi veren Emine Şenyaşar'ın dayanışma mektubu da okundu.