Suruç Katliamı’nı anlatan belgesel gösterimi yasaklandı!

Suruç Katliamı’nı anlatan belgesel gösterimi yasaklandı!

Suruç Katliamı’nda yaşamını yitirenleri anlatan Mustafa Emin Büyükcoşkun’un “Gitmek” adlı belgeselinin gösterimi yasaklandı.

Özgür Yılmaz - @ozguryilmaz344

20 Temmuz 2015 tarihinde Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu’nun (SGDF) çağrısıyla, Kobane’ye oyuncak ve insani yardım malzemeleri götürmek için Suruç’a giden gençlere kaldıkları Amara Kültür Merkezi’nde basın açıklaması yaptıkları sırada IŞİD tarafından intihar saldırısı gerçekleştirilmiş, meydana gelen patlamada 33 kişi hayatını kaybetmişti.

Suruç Katliamı’nın Bilim Eğitim Estetik Kültür Sanat Araştırmaları Vakfı (BEKSAV) tarafından yapılacak olan “Gitmek” adlı belgeselin gösterimi Şişli Kaymakamlığı tarafından yasaklandı.

Yönetmen Mustafa Emin Büyükcoşkun tarafından çekilen “Gitmek” adlı belgeselin Şişli Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde yapılacak olan gösterimi, Şişli Kaymakamlığı tarafından yasaklandı.

Belgeselin gösteriminin yasaklanmasının nedeni ise “Terör örgütü propagandası, suç ve suçluyu övmek” gerekçeleri olarak gösterildi.

Söz konusu yasağa ilişkin olarak SGDF Eş Başkanı Alev Özkiraz İleri Haber'e, "Suruç'un dördüncü yıldönümüne girerken, Şişli Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde seyirci ile buluşacak 'Gitmek' belgeseli yine içi boş sebepler ile emniyet tarafından yasaklandı. Dört yıldır kaybettiklerimiz için mahkeme salonlarında, sokaklarda anlattık Suruç'u. Kin ve öfkede somutlanmış bu nefretin amacı unutturulmak istenen hafızamızdır. 'Gitmek' tek başına bir yolculuk değildi, gitmek yıkılan kentlere yaşamı sunmaktı. Bunun için Suruç’a olan nefreti Sosyalist Gençler olarak adalete taşıyacağız. Tüm adalet arayışçıları ile beraber yürüyerek başaracağız" şeklinde konuştu.

DAHA FAZLA