Suruç Katliamı'nda yaşamını yitiren Okan Pirinç, Antakya'daki mezarı başında anıldı

Suruç Katliamı'nda yaşamını yitiren Okan Pirinç, Antakya'daki mezarı başında anıldı

Gençlik örgütlerinin açıklamasının ardından katliamda yaşamını yitiren Okan Pirinç Antakya’da mezarı başında anıldı.

İleri Haber

Suruç Katliamı'nda yaşamını yitirenler Hatay'da anıldı. Yapılan basın açıklamasının ardından yaşamını yitirenlerden Okan Pirinç'in Antakya'daki mezarı başında da bir anma düzenlendi.

Urfa'da 20 Temmuz 2015’te, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu’nun (SGDF) çağrısıyla, Kobane’ye oyuncak ve insani yardım malzemeleri götürmek için Suriye sınırındaki Suruç ilçesine gelen 300 kişinin, yardım etkinliğine ilişkin burada düzenledikleri basın açıklaması esnasında, cihatçı terör örgütü IŞİD üyesi Abdurrahman Alagöz tarafından bir canlı bomba saldırısı düzenlendi. Saldırıda 33 kişi hayatını kaybetti, 100’e yakın kişi de yaralandı.

Katliamın 5. yıl dönümünde Hatay Antakya AKA-DER Binası'nda Sosyalist Devrimci Gençlik, Özgürlükçü Gençlik, Emek Gençliği, Sosyalist Öğrenci Hareketi ve Kaldıraç tarafından bir basın açıklaması düzenlendi. Açıklamada "adalet" vurgusu yapıldı.

OKAN PİRİNÇ MEZARI BAŞINDA ANILDI

Buradaki açıklamanın ardından katliamda yaşamını yitiren Okan Pirinç Antakya’da mezarı başında anıldı. Anmaya,  Pirinç’in ailesinin yanı sıra gençlik örgütleri HDP, ESP, SYKP, DİSK-Genel-İş ve çok sayıda kişi katıldı. Saygı duruşuyla başlayan anmada yapılan konuşmalarda adalet talepleri yinelendi.