Suruç Katliamı davasında yeni gelişme: Polisler ifade verecek

Suruç Katliamı davasında yeni gelişme: Polisler ifade verecek

Bugün görülen davanın ikinci duruşmasına sanık polisler katılmazken, dava 5 Şubat'a ertelendi.

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi’nde, 20 Temmuz 2015’te, canlı bomba saldırısı sonucu 33 kişinin ölmüş, 104 kişi de yaralanmıştı. Katliama ilişkin 2 polis hakkında 'görevi ihmal' suçundan görülen davada, 7 polis tanık sıfatıyla ifade verecek.

Saldırının ardından dönemin Suruç Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki Terörle Mücadele ve Asayiş birimlerinden sorumlu polisler Ali Koçak ve Ahmet Oğuz Davarcı hakkında Suruç Asliye Ceza Mahkemesi'nce dava açılan davanın ikinci duruşması bugün görüldü.

DURUŞMAYA KATILMADILAR

Suruç Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, 'Görevi kötüye kullanma ve ihmal' suçundan tutuksuz yargılanan polis memurları Ali Koçak ve Ahmet Oğuz Davarcı katılmadı.

Daha önce dinlenmeyen tanıkların ifadesinin alınmasıyla başlayan duruşmada savcı, esasa ilişkin mütalaasını verdi.

7 POLİS DİNLENECEK

Daha önceki duruşmanın kararlarını ve olay gününe ilişkin güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen mahkeme heyeti, aralarında saldırı sırasında Suruç Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polisler Rüştü Yılmaz, Abdurrahim Özdemir, Oykun İlgün, Tanju Gündüz, Cüneyt Şanlı, Süleyman Küçükkaya ve Mehmet Yapalıal’ın tanık sıfatıyla tekrar dinlenmesi için adreslerine tebligat gönderilmesine karar vererek duruşmayı 5 Şubat 2019 tarihine erteledi.

NE OLMUŞTU?

20 Temmuz 2015’te, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu’nun (SGDF) çağrısıyla, Kobane’ye oyuncak ve insani yardım malzemeleri götürmek için Suriye sınırındaki Suruç ilçesine gelen 300 kişi,  yardım etkinliğine ilişkin burada düzenledikleri basın açıklaması esnasında, Suriye, Irak ve Türkiye’de katliamlar yapan cihatçı terör örgütü IŞİD üyesi Abdurrahman Alagöz tarafından bir  canlı bomba saldırısı düzenlendi. Saldırıda 33 kişi hayatını kaybetti, 100’e yakın kişi de yaralandı.