Suruç davasına katılım çağrısı

Suruç davasına katılım çağrısı

Suruç İçin Adalet Platformu ve çok sayıda hukuk örgütü, 7 Ağustos’ta Hilvan’da gerçekleşecek olan Suruç davasına katılım çağrısı yaptı.

Suruç İçin Adalet Platformu, 20 Temmuz 2015’te Urfa'nın Suruç ilçesine giden Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) öncülüğündeki 34 gencin Amara Kültür Merkezi'nin bahçesinde canlı bomba saldırısı ile katledilmesine dair açılan davanın Hilvan’da bulunan Urfa 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek duruşmasına katılım çağrısı yaptı.

Taksim’de bulunan İstanbul Barosu Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen basın toplantısına Sosyal Haklar Derneği, İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi, Asrın Hukuk Bürosu, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği’nin (ÖHD) yanı sıra çok sayıda sivil toplum kuruluşu katıldı. 

Toplantıda Suruç İçin Adalet Platformu adına söz alan avukat Sezin Uçar, sorumlular hakkında hala yasal bir işlem başlatılmadığına dikkat çekerek, hukuk kurumları olarak bu davanın takipçisi olduklarını belirtti. 

Ardından basın açıklamasını avukat Gökhan Soysal yaptı. Suruç katliamının 4 yılını, katliam ana davasının da 10 duruşmasını geride bıraktığını belirten Soysal, 20 hukuk örgütünün çağrıcısı olduğu, binin üzerinde kurdukları platform ile tüm zorluklara rağmen adalet mücadelesinin diğer özneleriyle birlikte iğneyle kuyu kazarcasına katliam faillerinin yargılanması için mücadele etmeye devam ettiklerini dile getirdi.

Soysal, bir yandan cezasızlık politikası devam ederken bir yandan da adalet arayanların baskılarla sindirilmeye çalışıldığına dikkat çekerek, geçen 4 yılda siyasi iktidarın, 4 yıl önceki niyet beyanlarına uygun davranarak katliam faillerini gizlediğini ve koruduğunu savundu.

Suruç'ta ve tüm IŞİD katliamlarında adalet sağlanana kadar, sorumluluğu olan herkes yargılanana kadar faillerin peşini bırakmayacaklarının altını çizen Soysal, herkesi, 7 Ağustos tarihinde Hilvan’da görülecek duruşmaya davet etti. (MA)