Suruç Davası, sanıklardan Yakup Şahin'e müebbet hapis cezasıyla kapatıldı

Suruç Davası, sanıklardan Yakup Şahin'e müebbet hapis cezasıyla kapatıldı

Suruç Katliamı Davası’nda tek tutuklu sanık Yakup Şahin'e müebbet hapis cezası verilerek kapatılmasına aileler ve avukatlar yaptıkları basın açıklaması ile tepki gösterdi.

Suruç Katliamı Davası, tek tutuklu sanık Yakup Şahin'e 34 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilerek kapatıldı. Suruç Davası’nda tek sanığa karar verilerek kapatılmasına tepki gösteren aile ve avukatlar, kararı tanımadıklarını belirterek “Suruç’un hesabını soracağız” dedi.

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu’nun (SGDF) çağrısıyla, 20 Temmuz 2015’te, Kobane’ye oyuncak ve insani yardım malzemeleri götürmek için Suriye sınırındaki Urfa'nın Suruç ilçesine gelen 300 kişi, yardım etkinliğine ilişkin burada düzenledikleri basın açıklaması esnasında, Suriye, Irak ve Türkiye’de katliamlar yapan cihatçı terör örgütü IŞİD üyesi Abdurrahman Alagöz tarafından bir canlı bomba saldırısı düzenlendi. Saldırıda 33 kişi hayatını kaybetti, 100’e yakın kişi de yaralandı.

33 düş yolcusunun hayatını kaybettiği katliamın 21’nci duruşması bugün görülecek. Urfa 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek olan duruşmada karar çıkması bekleniyor.

Davanın önceki duruşmalarında avukatların soruşturmanın genişletilmesi, heyetin reddi de dahil hiçbir talebi karşılanmadı. Davanın tek tutuklu sanığı Yakup Şahin duruşmalara hiç getirilmedi. Savcı, 27 Mayıs’taki 19’uncu duruşmada mütalaasını vererek Yakup Şahin hakkında 34 kez ağırlatılmış müebbet hapis istedi. Savcı ayrıca firari sanıklar İlhami Bali ve Deniz Büyükçelebi’nin dosyalarının ayrılmasını istedi.

Katliamda yaşamını yitiren Çağdaş Aydın’ın babası Feti Aydın, “Adalet istemekten vazgeçmeyeceğiz. Onlar davayı kapatmaya çalışsalar da biz mücadeleyi sürdüreceğiz. Ellerimiz katillerin yakasında olacak” dedi.