Suruç Belediye Eşbaşkan Adayı Hatice Çevik: İlk işimiz Suruç'ta katledilen 33 gencin anıtını dikmek olacak

Suruç Belediye Eşbaşkan Adayı Hatice Çevik: İlk işimiz Suruç'ta katledilen 33 gencin anıtını dikmek olacak

Ankara Gar katliamında kızını ve kızının halasını kaybeden ve kanlar içinde yansıdığı fotoğrafla hafızalara kazınan Hatice Çevik, Suruç Belediye Eşbaşkanı olmak için gün sayıyor.

Ankara Gar Meydanı'nda 10 Ekim 2015 tarihinde IŞİD'in gerçekleştirdiği canlı bomba katliamında kızı Başak Sidar Çevik ve kızının halası Nilgün Çevik'i yitirip, yaralı hali ile sarıldığı eşi İzettin Çevik'le objektiflere yansıyan Hatice Çevik, Urfa'nın Suruç ilçesinde belediye eşbaşkanı olmaya çok yakın.

31 Mart yerel seçimleri için ise Suruç Belediye Eşbaşkan Adayı olan Çevik, seçim çalışması yürüttüğü ilçede özellikle kadın ve gençlerin ilgisi ile karşılaşıyor. Çevik, Ankara patlamasının işaret fişeği olan 20 Temmuz 2015'de IŞİD'in 33 genci katlettiği Suruç'tan aday olmanın kendisi için anlamlı olduğunu kaydetti. Amara Kültür Merkezi'nde DAİŞ'in canlı bomba eylemi sonucu 33 kişinin yaşamını yitirdiğini hatırlatan Çevik, belediyenin 1 Nisan sabahı asıl sahiplerine teslim edilmesiyle birlikte ilk yapmak istediği projenin de bu kapsamda olduğunu ifade etti. 

Suruç Belediyesine kayyum atanmasıyla birlikte, Amara Kültür Merkezi'nin Urfa Büyükşehir Belediyesi'nin Sosyal Destek Programı (SODES) merkezi olarak kullanıldığını, ancak 1 Nisan tarihinden itibaren Kültür Merkezi'ni halka yeniden açacaklarını ve yaşamını yitiren 33 kişinin anıtını dikmek istediğini söyledi. 

MA'nın haberine göre Çevik, "7 Haziran seçimleri ile AKP'nin oyları düştü, HDP'nin oyları yükseldi. AKP istediği sonucu alamayınca kaos ortamı yaratıldı. Bu kaos ortamı 7 Haziran seçimleri öncesi HDP'nin Diyarbakır mitingi ile başladı. Bir patlama oldu. Sonra Suruç Amara Kültür Merkezi'nde bir patlama oldu. Türkiye'nin 81 ilinden gelen 33 canımızı kaybettik. O çocuklar Kobanê'ye oyuncak ve kitap götürecek çocuklardı" diyerek Suruç'un kötü bir hatırasının olduğunu söyledi.