Suruç anmasında gözaltına alınan 55 kişi sabaha kadar polis aracında ters kelepçeyle bekletildi!

Suruç anmasında gözaltına alınan 55 kişi sabaha kadar polis aracında ters kelepçeyle bekletildi!

Gençlik Örgütleri'nin Süreyya Operası önüne yaptıkları yürüyüş önce Khalkedon'da polisin gazlı saldırısına uğradı. Opera önüne gelindiğinde ise polis burada yine gazla saldırdı. Saldırıda birçok kişi gözaltına alınırken, dağılan kitleye ara sokaklarda da saldırılar devam etti.

İzel Sezer - Tilbe Akan - Emre Orman - Ersan Kınık

Gençlik Örgütleri tarafından Süreyya Operası önünde yapılmak istenen Suruç Katliamı anmasına polis defalarca saldırdı. Saldırılarda 55 kişi işkenceyle gözaltına alındı. Gözaltına alınanların, yaklaşık 12 saat boyunca ters kelepçeyle polis aracında bekletildiği öğrenildi.

Suruç Katliamı'nın 5. yıl dönümünde Gençlik Örgütleri'nin İstanbul Kadıköy'deki Sürreyya Operası önünde yapmak istedikleri anma eylemine polis defalarca saldırdı. Gençlik Örgütleri'nin Süreyya Operası önüne yaptıkları yürüyüş önce Khalkedon'da polisin gazlı saldırısına uğradı. Burada bir süre arbede yaşanırken, Süreyya Operası'na doğru yürüyüş devam etti.

Opera önüne gelindiğinde ise polis burada yine gazla saldırdı. Saldırıda birçok kişi gözaltına alınırken, dağılan kitleye ara sokaklarda da saldırılar devam etti. Bir kısım faşist esnaf da saldırıda polise sopalarla destek verdi. 

MODA'DA BİR SALDIRI DAHA

Dağılan gruplar tekrar bir araya gelerek Mehmet Ayvalıtaş Parkı'na yürümek istedi. Burada polis bir kez daha saldırarak, çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

'ADALET TALEBİMİZİ 5. YILDA DA YÜKSELTTİK'

Ardından kitle Antikacılar Sokağı'ndaki Zeki Göker Kültür Merkezi önünde bir araya geldi. Burada bir açıklama yapıldı. Açıklamada, "Suruç İçin Adalet talebinin 5. yılda da yükseltildiği vurgulandı. Buradaki açıklamaya HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu da katıldı.

GÖZALTINA ALINANLAR İSKELE KARAKOLU'NA GÖTÜRÜLDÜ

Öte yandan polis saldırısında gözaltına alınanlar İskele Karakolu'na götürüldü. Antikacılar Sokağı'ndaki açıklamanın ardından buraya çağrı yapıldı.

KARAKOLDA SALDIRI

Karakolun çevresinde bekleyen aralarında avukatların da olduğu kitleye polis saldırdı. Burada da avukatlar dahil gözaltına alınanlar oldu.

MÜVEKKİLİNİ SORMAK İÇİN KARAKOLA GİDEN AVUKATA DARP VE GÖZALTI!

Saldırılarda gözaltına alınanların, Bayrampaşa Hastanesi’ndeki sağlık kontrollerinin tamamlanmasının ardından Vatan EGM’ye götürüldüğü öğrenildi.

Bu arada müvekkilleri ile görüşmek için İskele Karakolu'na giden Avukat Ezgi Önalan burada polis tarafından darp edildi. Kaşı açıln Önalan'ın yüzünde de darbeye bağlı lezyonlar oluştu. 

SABAHA KADAR TERS KELEPÇEYLE BEKLETİLDİLER!

Dün gözaltına alınan 55 kişinin bugün sabah saatlerine kadar polis aracında ters kelepçeyle tutulduğu öğenildi. Avukatlar, hem gözaltı sırasında hem de gözaltı aracında Suruç'u anmak isteyen gençlerin darp edildiğini aktarırken, gözaltına alınanlara toplantı gösteri yasasına muhalefet, kamu malına zarar verme ve görevli memura direnme suçlamaları getirildiği de edinilen bilgiler arasında.

Sabah saatlerinde, müvekkilini görmek istediği için darp edilerek gözaltına alınan avukatlar ise serbest bırakıldı.