Suruç Aileleri ve Suruç yaralılarından protesto: 'Gözaltılar derhal serbest bırakılsın!'

Suruç Aileleri ve Suruç yaralılarından protesto: 'Gözaltılar derhal serbest bırakılsın!'

Süreyya Operası önünde bir araya gelen Suruç Aileleri ve Suruç yaralıları, dün yapılan saldırıyı protesto etti. Yurttaşlar, gözaltıların derhal serbest bırakılmasını istedi.

İzel Sezer

Suruç Aileleri ve katliamdan yaralı kurtulanlar, Süreyya Operası önünde bir araya gelerek dün yapılmak istenen anmadaki gözaltıları protesto etti.

33 kişinin yaşamını yitirdiği Suruç Katliamı’nın 5. yıl dönümünde dün Kadıköy’de anma yapmak isteyen Gençlik Örgütleri’ne polis defalarca saldırmış ve 55 genç işkenceyle gözaltına alınmıştı.

Bugün Süreyya Operası önünde bir araya gelen Suruç Aileleri ve Suruç yaralıları, dün yapılan saldırıyı protesto etti. Yurttaşlar, gözaltıların derhal serbest bırakılmasını istedi.
Bu arada polisin, eylem alanının iki yanını kapattığı görüldü. Eylem boyunca “Katillerden hesabı gençlik soracak!”, “İnsanlık onuru işkenceyi yenecek!”, “Suruç'un hesabı sorulacak!” ve “Bu daha başlangıç mücadeleye devam!” sloganları atıldı.

'ADALET MÜCADELESİ SÜRMEYE DEVAM EDECEK'

Eylemde ilk olarak Gençlik Örgütleri adına yapılan konuşmada, “Suruç için dün tüm Kadıköy sokakları eylem alnına çevrildi. Baskı ve engellemeler sökmedi. 5 yıldır süren adalet mücadelesi sokaklarda sürmeye devam edecek.” denildi. 

'GÖZALTILAR DERHAL SERBEST BIRAKILSIN'

Ardından Suruç Aileleri İnsiyatifi adına Suruç Katliamı'ndan yaralı olarak kurtulan Koray Türkay söz alarak basın açıklamasını okudu. Açıklamada, eyleme yönelik polis terörü ve işkenceler protesto edilirken, gözaltıların derhal serbest bırakılması istendi. Saldırıların beyhude olduğu, mücadelenin büyüyerek süreceği ifade edildi.

'GENÇLİĞİN MÜCADELESİ SALDIRILARLA BİTİRİLEMEYECEK'

Basın açıklamasının sonrasında HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ söz aldı. Dağ, "Gençliğin mücadelesinin saldırılarla bitirilemeyecek" dedi.