Suriyelilerden İstanbul'da eylem kararı: 27 Temmuz'da Fatih'te

Suriyelilerden İstanbul'da eylem kararı: 27 Temmuz'da Fatih'te

İstanbul Valiliği'nin kararının ardından kentte yaşan Suriyeliler eylem kararı aldı. 27 Temmuz Pazar günü Fatih'te yapılacak olan eylemin sloganı ise “Suriyeli muhacirlere yönelik sürgün politikalarını protesto ediyoruz” olarak belirlendi.

İstanbul’daki Suriyeliler, İstanbul Valiliği tarafından alınan, ‘kaydı İstanbul’da olmayan Suriyelileri kentten gönderme kararını’ protesto etmek amacıyla 27 Temmuz’da Fatih’te eylem yapma kararı aldı.

“Suriyeli muhacirlere yönelik sürgün politikalarını protesto ediyoruz” başlığıyla yapılacağı açıklanan eylemle ilgili konuşan Suriye Dernekler Platformu Başkanı Mehdi Davut, şunları söyledi:

“Suriyeliler uzun zamandır Türkiye’de yaşıyor. 2016’da İstanbul’da kayıt durduruldu. Bazı istisnalar hariç. İstanbul’un ve devletin güvenliği hepimiz için önemli. Ama 1 ay içinde bir insan nasıl düzenini bırakıp başka bir ile gidebilir. Bu vatandaş başka ile gitmeli mi? Tabii ki gitmeli. Süreç 6 ay veya daha fazla olsaydı daha rahat olurdu. Şuan ciddi mağduriyetler yaşanıyor. Şuan insanlar gönderiliyor. Dün 30 kişi deport edildi. Suriye meselesi politik bir mesele. Polis veya memur AK Parti’ye karşıysa elinden geleni yapıyor. İnsanların yerine bile imza atılıyor ve Suriye’ye gönderiliyor. Kimliksiz olanlara ulaşamıyoruz. Ciddi bir uygulama sıkıntısı var. Aile dağılımına sebep olunuyor. Eminim ki kimse böyle bir mağduriyeti kabul etmez.”

SOYLU: KİMSEYE BİR ŞEY YAPTIRMAYIZ

27 Temmuz saat 17.00'de Saraçhane Parkı’nda  ÖZGÜRDER, Mülteci Hakları Derneği ve Hukukçular Derneği’nin öncülüğünde yapılacak eylemle ilgili dün NTV’ye konuşan İçişleri Bakanı Soylu, “Kimseye bir şey yaptırmayız” demişti.