Suriye'den vatandaşlarına 'geri dönün' çağrısı

Suriye'den vatandaşlarına 'geri dönün' çağrısı

Suriye Dışişleri Bakanlığı, ülkelerinin artık güvenli olduğunu belirterek yurt dışına çıkmak zorunda kalan vatandaşlarına geri dönmeleri çağrısı yaptı.

İleri Haber

Suriye Dışişleri Bakanlığı, ülkelerinin artık güvenli olduğunu belirterek yurt dışına çıkmak zorunda kalan vatandaşlarından geri dönmelerini istedi.
Suriye’nin resmi haber ajansı SANA’da yer alan habere göre bakanlık, yedi yıldan fazla süredir Suriye ve halkına karşı yürütülen terör saldırıları nedeniyle yurtdışına çıkmak zorunda kalan tüm vatandaşlarını vatanlarına dönmeye davet etti.

‘TERÖRDEN KURTARILDI, ARTIK GÜVENLİ’

Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığında yetkili bir kaynak SANA’ya yaptığı açıklamada, Suriye ordusunun terör örgütleri ve destekçilerinden, gerek askeri operasyonlar gerekse uzlaşma yoluyla çok sayıda bölgeyi terörden kurtardıklarına vurgu yaptı. Bunun sonucunda çok sayıda vatandaşın evlerine ve normal yaşamına döndüklerini belirten yetkili, bu bağlamda Suriye devletinin, savaş koşulları ve terör saldırıları nedeniyle yurtdışına çıkmak zorunda kalan tüm vatandaşlarını anavatanlarına dönmeye davet ettiğini bildirdi. Ordunun, teröristlerin ellerindeki bölgelerin kurtarıldığını ve güvenliğin sağlandığını ekledi.

‘DESTEK VE KATKI VERECEĞİZ’

Vatandaşlarının can ve mal güvenliklerinin yanı sıra onurlu yaşam ve temel gereksinimlerini karşılama sorumluğunda olduğunu belirten yetkili, gerekli tüm hizmetleri sağlayacaklarının altını çizdi.

Dışişleri yetkilisi, vatandaşlarının dönmelerini temin etme ve bu bağlamda onlara kolaylık sağlamak için de tüm uluslararası toplum ve insan hakları örgütlerinin üstlerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini ifade etti.

‘OMUZ OMUZA YENİDEN KURACAĞIZ’

Açıklamasının sonunda Suriye’nin hükümet ve halk olarak savaşın yol açtığı olumsuz etkileri kaldırma ve ülkeyi yeniden yapılandırmada omuz omuza, el ele verdiğinin altını çizen Dışişleri yetkilisi, Suriye’nin yeniden yapılandırılmasının Suriyelilerin bizzat kendi elleriyle olacağını, bu süreçte gerek yurtiçindeki, gerekse yurtdışına çıkmak zorunda kalan

Suriyelilerin el ele olacaklarını vurguladı.