Suriye’den ‘Beyaz Miğferliler’ açıklaması

Suriye’den ‘Beyaz Miğferliler’ açıklaması

Suriye, batının isteği İsrail’in operasyonu sonucu topraklarından kaçırılan Beyaz Miğferliler’e ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, “Bundan sonra uluslararası herhangi bir örgüt veya kurumda Suriye’ye karşı kimyasal silah suçlamalarına ilişkin herhangi bir toplantının artık kabul edilemez olduğu” ilan edildi.

İleri Haber

Yardım kuruluşu adı altında sahte film ve asılsız görüntülerle, uydurma delillerle katliam ve kimyasal silah propagandası yaptığı birçok kez kanıtlanmış olan cihatçı terör örgütü Nusra yanlısı Beyaz Miğferliler ya da diğer bilinen adıyla Beyaz Baretliler grubu, Batı’nın talimatı ve İsrail ordusunun operasyonuyla Suriye’de apar topar kaçırıldı.

İsrail ordusu sözcüsü Efihay Ediri yaptığı açıklamada, Beyaz Miğferliler’den 800 kişiyi ‘tahliye etme’ operasyonunun ABD ve Avrupalı bir kısım devletlerin talepleri üzerine gerçekleştirildiğini söyledi.

Yaşanan bu gelişmeler üzerine Suriye Dışişleri Bakanlığı’ndan a konuya ilişkin bir açıklama geldi.

[ih2]

‘GERÇEK BİR KEZ DAHA ORTAYA ÇIKTI’

Resmi Suriye Arap Haber Ajansı’na (SANA) konuşan Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı yetkilisi, ‘İsrail ve kiralık edatlarının son olarak gerçekleştirdikleri kanunsuz operasyonun, İsrail’in daha önce bulunduğu iddiaları çürütüp onu deşifre etmesiyle birlikte yıllardır Suriye’de edat olarak kullanılan Beyaz Miğferliler’in gerçeğini de bir kez daha ortaya koyduğunu’ kaydetti.

‘BU OLAY, BATI’NIN SURİYE SAVAŞINDAKİ ROLÜNÜ ORTAYA KOYDU’

ABD, Almanya, İngiltere, Kanada ve Ürdün hükümetleri ile koordinasyon ve işbirliği içinde güneyde bulunan Beyaz Miğferliler’in terör örgütleri komutanlarından yüzlercesini sınır ötesine tahliye ettiğini aktaran yetkili kaynak, İsrail işgal ordusu sözcüsünün ilan ettiği bu kanunsuz operasyonun İsrail’in yalanlarını deşifre ettiğini ifade etti.

Söz konusu grupların liderlerinin aileleriyle birlikte önce İsrail’e, sonra Ürdün’e, ardından da Suriye’deki teröre destek veren devletlere aktarılmasının bu devletlerin Suriye ve halkını hedef alan savaştaki rolünü bir kez daha ortaya koyduğunu kaydetti.

[ih3]

‘YÜZ KARASI, DEHŞET VERİCİ SUÇLAR İŞLENDİ’

İsrail, Ürdün ve belli başlı devletlerin Suriye’de IŞİD, Nusra Cephesi ve diğer terör örgütlerin yanı sıra bunlarla sıkı bağlantıları tespit edilen Beyaz Miğferliler’e sağladığı desteğe tepki gösteren Dışişleri yetkilisi, Suriye’de insanlığın yüz karası suçlar işlendiğine ve dehşet verici olaylarla terör estirildiğine dikkat çekildi.

DIŞİŞLERİ: BUNDAN SONRA KİMYASAL SİLAH İDDİASI KABUL EDİLEMEZ

Dışişleri, Beyaz Miğferliler’in Suriye’yi suçlamada kullanılan kimyasal silah provokasyonlarında oynadıkları role dikkat çekerken, Suriye’de herhangi bir kimyasal silahın bulunmadığını, bundan sonra OPCW ya da uluslararası herhangi bir örgüt veya kurumda Suriye’ye karşı kimyasal silah suçlamalarına ilişkin herhangi bir toplantının artık kabul edilemez olduğunu ilan etti.

NE OLMUŞTU?

Hazırladıkları yalan katliam görüntüleri ve düzmece sahnelerle kimyasal silah iddialarıyla Suriye’ye yönelik bir çok uluslararası saldırı ve hedef alma operasyonunun altında imzaları olan Beyaz Miğferliler adlı yardım kuruluşu iddiasıyla kurulan çete, Nusra Cephesi’ne yakınlığıyla biliniyor.

Grup, Batı’nın talimatıyla Suriye’den tahliye ediliyor.

İsrail ordusu Suriye’nin güneyinde bulunduğu bir gece operasyonunda Beyaz Miğferliler adlı oluşuma tabi 800 kişiyi aileleriyle birlikte Ürdün’e kaçırdığını açıkladı. İsrail ordusu sözcüsü Efihay Ediri, Beyaz Miğferli söz konusu bu 800 kişiyi tahliye etme operasyonunun ABD ve Avrupalı bir kısım devletlerin talepleri üzerine gerçekleştirildiğini söyledi.

Ürdün ise yaptığı açıklamada, Suriye’den tahliye edilen Beyaz Miğferli 800 kişinin Ürdün’e giriş çıkışlarını organize ettiğini ilan ederken, bunların Avrupa ülkelerinde yerleştirileceklerini belirtti.

Suriye, insani amaçlı kuruldukları iddia edilen ve radikal terör örgütlerle işbirliği içinde olup onlarla birlikte terör eylemlerine katıldıkları tespit edilen Beyaz Miğferliler’i tahliye etme ve onları Avrupa ülkelerinde yerleştirme planlarının ABD, İngiltere, Fransa ve daha birçok Batılı devletler tarafından gizli bir şekilde hazırlandığını ifade ediyor.

2013 yılında İngiliz istihbaratı tarafından Türkiye’de kurulan ve Batı ülkeleri tarafından finanse edilen Beyaz Miğferliler, cihatçı terör örgütleriyle bağlantısının yanı sıra, kimyasal silah kullanımı provokasyonu amacıyla sahte görüntüler ve asılsız raporlar hazırladığı tespit edilmişti.

 
Uluslararası camiada Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a karşı nefret sembol haline getirmeye çalışılan, enkazdan çıkarıldığı fotoğrafıyla hafızalara kazılan Suriyeli 5 yaşındaki Ümran Daneş’in babası, oğlu üzerinden anlatılan yalanları deşifre etmişti. Suriye’nin Halep kentindeki bir hava saldırısının ardından yayınlanan görüntülerde, enkazdan çıkarıldığı iddia edilerek hafızalara kazınan 5 yaşındaki Ümran’ın babası “Çocuğumun hiçbir şeyi yoktu. Tehditle, asılsız iddialarla film çeker öyle yaptılar” demiş, Suriye’yi hedef haline getiren Beyaz Miğferliler’in yalanlarını birinci ağızdan teşhir etmişti.