Suriye'den ABD'ye: Korkmuyoruz

Suriye'den ABD'ye: Korkmuyoruz

BMGK toplantısında söz alan Suriye temsilcisi, müdahale hazırlığı yapan devletlerin oynadıkları tiyatroyu teşhir ederek, "Korkmuyoruz" dedi.

Suriye'nin BM'deki temsilcisi Caferi, Suriye hümetini kimyasal silah kullanmakla suçlayan ve müdahale hazırlıkları yapan devletlere meydan okudu.

"ABD şu ana kadar kimyasal tesislerini yok etmeyi reddediyor ve başkalarına ders vermeye çalışıyor. Fransız temsilci hayatını kaybedenlerle ilgili sözde üzüntüleri sunarken Fransa uçaklarının 2016'da Menbic'de Tuha köyünde katlettiği 200 sivili hatırlıyor mu?" diyen Caferi şöyle devam etti: 

"Meşru Suriye hükümetine ve Beşşar Esad'a canavar diyorsunuz. Canavar olan; terör örgütlerini Suriye'de destekleyen Fransa, İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleridir. Bu mecliste bugün şahit olduğumuz sahne, geçen sene yaşadığımızın aynısı bir tiyatrodur. Kanunları tanımayan bu saldırgan tavır bu ülkelerin tarihinde vardır. ABD eski Dış İşleri bakanı Colin Powell burada oturup Irak'ta kimyasal var diyerek haritalar ve veriler sundu. Sonra da yalan olduğunu itiraf etti. Bu devletler burada Irak işgalinin önünü bu tiyatrolarla açtılar. Bu üçlü devlet (Fransa, İngiltere, ABD) kanunsuz davranarak dünya halklarınının kendi kaderlerini tayin etme haklarını ellerinden almaktadır.Bu devletler,Akdeniz'deki filolarını harekete geçireceklerini bilerek buraya geldiler. Ama açık bir şekilde söylüyorum, korkmuyoruz."

Caferi sözlerini, 'Suriye'ye yönelik saldırılara kaynağı ne olursa olsun karşı koyup cevap vereceğimizi ve Suriye'nin Irak veya Libya'ya dönüşmesine asla izin vermeyeceğimizi ülkem adına teyit ediyorum.'' şeklinde bitirdi.