‘Suriye’de saldırıyı püskürtmeye işçi sınıfı yardımcı oldu’

‘Suriye’de saldırıyı püskürtmeye işçi sınıfı yardımcı oldu’

Cemal Kadiri, Suriye’deki işçi sınıfının saldırılara, terörle mücadele ve ambargoya karşı verilen mücadeleye yardımcı olduğunu, katkıda bulunduğunu söyledi. Kadiri, Suriye’nin zaferini sendikal kardeşleriyle birlikte kutlayacaklarını bildirdi.

İleri Haber

Sendikalar Genel Birliği Başkanı Cemal Kadiri, Suriye işçi sınıfının, saldırılara, terörle mücadeleye ve ambargoya karşı koymada katkısının olduğunu altını çizdi.

Cezayir’in başkenti Cezayir’de düzenlenen Afrika Sendikalar Birliği Örgütü’nün 14. oturumunda konuşan Kadiri, yedi yıldan uzun bir süredir en vahşi sömürgeci savaşla yüz yüze kalan Suriye’nin, bu forumun çalışmalarına katılmasının, mücadele deneyimlerini paylaşmayı ve kardeşlik ve ortak mücadelenin bağlarını güçlendirmeye yönelik yolları incelemeyi hedeflediğini söyledi.
‘AYNI SAFTAYIZ’

Kadiri, Suriye’nin, sömürgecilik ve terörizmden beslenen düşmana karşı koymada Arap ve Afrika ülkeleriyle aynı safta durduğunu vurguladı.

‘SURİYE’NİN ZAFERİNİ SENDİKAL KARDEŞLERİMİZLE KUTLAYACAĞIZ’

Suriye’nin resmi haber ajansı SANA’ya konuşan Kadiri, forumun Suriye ve Suriyeliler için bir “zafer forumu” olacağını, teröre karşı koymada destek olan sendikal kardeşlerinin de bu zaferleri kutlayacağını söyledi.