Suriye'de peş peşe patlama: 'Saldırıları püskürttük'

Suriye'de peş peşe patlama: 'Saldırıları püskürttük'

Suriye resmi haber ajansı, sahil kenti Lazkiye'ye yönelik füze saldırılarının Suriye hava kuvvetleri tarafından püskürtüldüğünü duyurdu.

Türkiye - Rusya görüşmesi ve İdlib mutabakatının açıklandığı bugün Suriye'nin Lazkiye ve Hama bölgelerinde hava savunma sistemleri füze saldırısı iddiası ile aktif hale geldi. Yerel kaynaklar, patlamaların füze saldırısı olduğunu ve Amerika ve İsrail tarafından yapıldığı yönünde iddiada bulundu. Patlamaların yaşandığı bölgelerde ölü veya yaralı olup olmadığı konusunda henüz bilgi alınamadı.

SURİYE: FÜZE SALDIRISINI PÜSKÜRTTÜK

SANA haber ajansı, 'füze saldırısında Lazkiye'deki sanayii bölgelerinin hedef alındığını' söyledi. Ajans, saldırının kaynağının ise henüz bilinmediğini aktardı.

Füzelerin, Suriye hava savunma sistemleriyle engellendiği bildirildi.

SANA'ya konuşan bir askeri yetkili, " Hava savunma kuvvetleri, Lazkiye'ye doğru denizden gelen düşman füzelerine karşı koydu, bazılarını imha etti" dedi.

AMERİKA'YLA İSRAİL KOORDİNELİ SALDIRDI 

Gazeteci Hasan Sivri, Twitter hesabından askeri bir kaynağa göre saldırının Amerika, İngiltere ve Fransa'ya ait destroyerlarla İsrail uçaklarının koordineli saldırısında Lazkiye'deki 3 hedefe 28 Tomahawk füzesi ataldığını söyledi.