'Suriye'de ABD'li petrol şirketi ile SDG anlaşma sağladı'

'Suriye'de ABD'li petrol şirketi ile SDG anlaşma sağladı'

ABD'li petrol şirketi Delta Crescent Energy LLC'nin Suriye Demokratik Güçleri ile anlaşma sağladığı duyuruldu.

Delta Crescent Energy LLC isimli ABD'li petrol şirketiyle Suriye Demokratik Güçleri'nin petrol anlaşması imzaladığı aktarıldı. ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'nin anlaşmayla ilgili Türkiye'yi de bilgilendirdiği, 'Ankara'nın olumsuz tepki vermediği' kaydedildi.

Basnews'te yer alan habere göre, ABD’li bir petrol şirketiyle Suriye Demokratik Güçleri’nin (HSD) petrol anlaşması imzaladığı belirtildi. Anlaşmanın ‘Beyaz Saray’ın bilgisi ve teşviki ile imzalandığı’ ifade edilirken, ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey’nin Türkiye’ye petrol anlaşması hakkında bilgi verdiği ve ‘Ankara’nın olumsuz tepki vermediği’ aktarıldı.

Delta Crescent Energy LLC isimli petrol şirketinin HSD ile anlaşmasına ABD hükümetinin destek verdiği belirtildi. Zaman’a konuşan kaynaklar, anlaşmanın ‘üzün süredir gündemde olduğunu’ ve şirketin Suriye’de faaliyet göstermesi için ABD Hazine Departmanı’na bağlı Dış Varlıklar Kontrol Ofisi’nden (OFAC) lisans aldığını dile getirdi.

Zaman, Suriye Demokratik Konseyi (SDK) ABD temsilcisi Sinem Muhammed’in Whatsapp aracılığıyla Delta Crescent şirketinin HSD ile anlaşmasını doğruladığını aktardı.

'ANKARA OLUMSUZ YANIT VERMEDİ'

Haber'de ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey’nin HSD ile yapılan petrol anlaşmasıyla ilgili Ankara’yı bilgilendirdiği ifade edildi. Ankara’nın ‘olumsuz tepki vermediği’ kaydedilirken, Rusya’nın da bilgilendirildiği aktarıldı.