Suriye ve Irak tezkeresi 1 yıl daha uzatıldı

Suriye ve Irak tezkeresi 1 yıl daha uzatıldı

Suriye ve Irak tezkeresinin 1 yıl daha uzatıldı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, kabine toplantısının ardından konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

TBMM, Suriye ve Irak tezkeresinin 1 yıl daha uzatılmasını öngören tasarıyı onayladı. Buna göre sınır ötesi operasyonlar için yetki 1 yıl daha uzatılmış oldu.

Irak ve Suriye’ye sınır ötesi operasyon konusunda hükümete verilen yetkinin bir yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. AKP, CHP, MHP ve İYİ Parti’nin kabul oyu verdiği görüşmelerde HDP ise ret oyu kullandı.

KALIN: İDLİB MUTABAKATI DÜNYADA TAKDİR GÖRÜYOR

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Kalın, "İdlib mutabakatı dünyada takdir görüyor. Rus mevkidaşlarımızla takvimin ayrıntılarını görüşmeye devam ediyoruz" dedi.

İbrahim Kalın, yeni havalimanının yüzde 97'sinin tamamlandığını ve 29 Ekim'de açılışının yapılacağını iddia etti.

İDLİB MUTABAKATI

Kalın, "Detaylar üzerinde çalışmalar devam ediyor. Çekilme ile ilgili takvim ilerliyor. Detaylar Rus yetkililerle müzakere ediliyor" diye konuştu. Filistin meselesini tekrar gündeme getirdi Cumhurbaşkanımız. Anamuhalefet liderinin Filistin konusunda bir laf etti mi şeklinde söylemesine tanık olduk. Kendilerine yanlış bilgi verilmiş. Tavsiyemiz o konuşmayı baştan sona dinlemeleri" diye konuştu.

ERDOĞAN'IN ALMANYA ZİYARETİ

Kalın, "Pozitif gündemi öne çıkaran bir ziyaret oldu. Ziyaretin başarısız olduğu tarzı haberler taraf tutumlardır. Caminin açılışında yaptığı konuşmaya atıfta bulunmak istiyorum. O konuşmayı dünyada kaç lider yapabilir emin değilim. Dini cemaatlerin mensup insanların Avrupa'da ve dünyanın başka bir yerinde barış içerisinde yaşamalarını sağlayacak bir formül önerdi" dedi.

'BU AYIN İÇERİSİNDE YA DA KASIM AYININ BAŞINDA'

Suriye konulu toplantıdan da bahseden Kalın, "Bu ayın içerisinde ya da kasım ayının başında bu toplantıyı yapacağız. Gündem Suriye olacak. Amacımız dörtlü zirveden bölgeye katkı sağlayacak somut şeyleri elde etmek. Sizleri de bilgilendireceğiz" dedi.