Suriye: Türkiye'nin saldırganlığına karşı koymakta kararlıyız

Suriye: Türkiye'nin saldırganlığına karşı koymakta kararlıyız

Suriye Dışişleri Bakanlığı resmi yetkilileri, SANA'ya yaptığı açıklamada, ''Suriye, Türk saldırganlığına tüm meşru araçlarla karşı koymakta kararlıdır'' ifadelerini kullandı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump arasındaki görüşme sonrası ABD askerleri Suriye'nin kuzeyinden çekilirken, TSK bölgeye askeri harekat hazırlığına başlamıştı. Konuya ilişkin açıklama yapan Suriye Dışişleri Bakanlığı resmi kaynakları, ''Suriye, Türk saldırganlığına tüm meşru araçlarla karşı koymakta kararlıdır'' ifadelerini kullandı. 

Dışişleri kaynakları, Suriye'nin kuzeydoğusundaki Kürt yönetimine atıfla "Hükümet akıllarını başlarına toplamaları halinde kayıp evlatlarını kucaklamaya hazırdır" ifadesini kullandı.

Suriye resmi haber ajansı SANA'ya göre Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı'ndan bir kaynak şu açıklamayı yaptı:

"Suriye, Türk rejiminin şahin ifadelerini, agresif niyetlerini ve Suriye sınırının yakınında toplanmakta bulunan askeri kalabalıklarını en şiddetli ifadelerle kınıyor. Bu tehditler, Suriye toprak bütünlüğü ve egemenliğine saygı duymayı onaylanan uluslararası yasaların ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarının ağır bir ihlali."