Suriye: Türkiye İdlib'in Bizim Toprağımız Olduğunu Anlamalı

Suriye: Türkiye İdlib'in Bizim Toprağımız Olduğunu Anlamalı

İdlib'de cihatçılara yönelik operasyona her fırsatta karşı çıkan AKP hükümetine seslenen Suriye Dışişleri Bakanı, "Bölgenin Suriye toprağı olduğunu anlamalılar" dedi.

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, İdlib'e yönelik planlanan harekâtın bölgeyi cihatçı gruplardan temizlemeyi hedeflediğini söyledi.

Rusya'nın resmi yayın kuruluşlarından Russia Today'a bir mülakat veren Muallim, uluslararası aktörlerin İdlib operasyonunu Suriye'nin egemenlik hakkı olarak tanıması gerektiğini ifade etti ve "İdlib'de Türkiye'yle karşı karşıya gelmek istemiyoruz ama Türkler İdlib'in Suriye toprağı olduğunu anlamalı" dedi.

'ZİRVE ÇOK ÖNEMLİ'

Muallim ayrıca, Tahran'da gerçekleştirilecek olan Türkiye, İran ve Rusya zirvesinin İdlib'in geleceği için büyük önem arz ettiğini söyledi.

7 EYLÜL'DE

Tahran zirvesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin katılımıyla gerçekleştirilecek ve zirvenin ana gündem maddesinin İdlib olması bekleniyor.

ÇAVUŞOĞLU 'FELAKET' DEMİŞTİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'la yaptığı görüşmede İdlib operasyonuyla ilgili 'felaket' tanımlaması yapmıştı.

Suriye’nin resmi haber ajansı SANA da Türkiye’nin Cilvegözü sınır kapısından geçiş yapan Türk tırlarının, cihatçı Nusra Cephesi eşliğinde, kimyasal saldırı planı için İdlib’e gaz tüpleri taşıdığını iddia etmişti.