Suriye ordusunun İdlib ilerleyişi sürüyor: Stratejik belde geri alındı, Türk gözlemevinin etrafı çevrildi

Suriye ordusunun İdlib ilerleyişi sürüyor: Stratejik belde geri alındı, Türk gözlemevinin etrafı çevrildi

Suriye ordusunun cihatçılara karşı başlattığı İdlib operasyonunda ilerleyiş sürüyor. Suriye ordusuna harekatta, Rus hava kuvvetleri de destek veriyor.

Suriye ordusu İdlib’deki cihatçılara yönelik başlattığı operasyonda Maaret El Numan ilçesi yakınlarında stratejik öneme sahip Carcanaz beldesini geri aldı. SOHR Direktörü AFP’ye yaptığı açıklamada ise Maaret el Numan ilçesi yakınlarında bulunan Sırman köyündeki Türk gözlem noktasının etrafının çevrildiğini söyledi.

Suriye ordusu, İdlib operasyonunda ilerlemeye devam ediyor. Sputnik’ten Hikmet Durgun’un haberine göre, 4 gündür süren operasyonda kentin güneydoğusunda, Heyet Tahrir Şam (HTŞ) ve Huraseddin örgütü başta olmak üzere cihatçı örgütlere operasyon düzenleyen Suriye ordusu, bölgede Rus hava kuvvetlerinin desteğiyle ilerliyor.

4 gündür 25 köyü silahlı militanlardan kurtaran Suriye ordusu, dün akşam saatlerinde büyük bir stratejik öneme sahip olan ve Maarret el-Numan kentine yakınında yer alan Carcanaz kasabasını kontrol altına aldı.

Kasaba çevresinde çatışmalar sürerken, Rus hava kuvvetlerine bağlı savaş uçakları bölgede HTŞ mevzilerini yoğun bir şekilde bombalıyor.

İdlib kentine 45 kilometre uzaklıkta bulunan Carcanaz kasabası 4 yıl önce El Nusra tarafından ele geçirilmişti.

TÜRK GÖZLEM NOKTASININ ETRAFI ÇEVRİLDİ

Öte yandan İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) Direktörü AFP’ye yaptığı açıklamada, Maaret el Numan ilçesi yakınlarında bulunan Sırman köyündeki Türk gözlem noktasının etrafının çevrildiğini söyledi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye ordusunun İdlib'de ilerleyişini durdurmak için Rusya'ya heyet göndermişti. Ancak Türk heyeti temaslarını sürdürürken, Esad ordusu da ilerlemesini sürdürdü ve dün gece itibarıyla Sırman köyündeki 8 No’lu Türk gözlem noktası da kuşatma altına düştü.

GÖZLEM NOKTALARI 2018’DE KURULMUŞTU

Gözlem noktaları, Eylül 2018’de Ankara ile Moskova arasında varılan mutabakat çerçevesinde kurulmuştu. İdlib’deki Morik’te bulunan 9 No’lu gözlem noktasının etrafı da ağustos ayında çevrilmişti.