Suriye Ordusundan İdlip’te Cihatçılara Ağır Darbe: ‘Her Karış Toprağımızı Geri Alacağız’

Suriye Ordusundan İdlip’te Cihatçılara Ağır Darbe: ‘Her Karış Toprağımızı Geri Alacağız’

Suriye ordusu, İdip operasyonu kapsamında cihatçı gruplara ağır kayıplar verdirdi. Ordu, örgütün komuta merkezlerini imha ederken, aralarında örgütün öne çıkan isimlerinin de olduğu çok sayıda teröristin operasyonda öldürüldüğü açıklandı.

Foto: Arşiv

İleri Haber

Suriye ordusu İdlip operasyonu kapsamında ilerleyişine devam ediyor.

Ordu birliklerinin cihatçı terör örgütü El Kaide’nin Suriye kolu Nusra Cephesine karşı yaptığı operasyonlar sonucu çok sayıda teröristin öldüğü açıklandı.

Suriye resmi haber ajansı SANA’nın askeri bir kaynağa dayandırdığı habere göre ordu birlikleri, İdlib kırsalının güneydoğusundaki Serce ve Um Recim beldelerinde Nusra Cephesinin toplanma yerlerini yoğun top ve füze ateşini tutmaları sonucunda çok sayıda teröristin öldüğünü ve yaralandığını aktardı.

KOMUTA MERKEZİ İMHA EDİLDİ, ‘ELEBAŞI’ ÖLDÜRÜLDÜ

Askeri yetkili ayrıca, İdlib kırsalında da ordunun el Tıh ve Temania beldelerinde Nusra Cephesinin araçlarını imha etmelerine eş zamanlı olarak terör gruplarına ait bir komuta karargahını tamamen yok ettiğini bildirdi. Bu operasyonda içinde aralarında örgütün elebaşı ‘Ebu Ubada’ lakaplı Halit el Viz’in bulunduğu çok sayıda teröristin öldürüldüğünü aktardı.

SURİYE DIŞİŞLERİ: HER KARIŞ TOĞRAĞIMIZI GERİ ALACAĞIZ

Öte yandan Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdat, Suriye’nin her karış toprağını geri almakta kararlı olduğunu söyledi.

Dün Moritanya Demokratik Birlik ve Sosyalist Partisi Genel Sekreteri Mahfud Vild Aziz Başkanlığındaki parti heyetini kabul eden Mikdat, iki kardeş ve dost ülke ve halklarını her alanda birbirine bağlayan özel ilişkilerin önemini vurgulayarak, konuk heyete, Suriye ile dayanışmaları, ilkeli ve güçlü duruşlarından dolayı şükranlarını dile getirdi.

Mikdat, bu görüşmede yaptığı açıklamada, Suriye’nin her karış toprağını Suriye Devletinin hegemonyasına geçirmeye kararlı olduklarının altını çizdi.