Suriye ordusundan İdlib'e top atışı

Suriye ordusundan İdlib'e top atışı

Suriye ordusunun cihatçı teröristlerden geri almak istediği İdlib bölgesini topçu atışıyla vurmaya başladığı açıklandı.

Foto: Arşiv

Rus savaş uçaklarının dün İdlib'e yönelik hava saldırısının ardından bugün de Suriye ordusunun bölgeye topçu atışı yaptığı açıklandı. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Suriye ordusunun İdlib bölgesini topçu ateşiyle vurmaya başladığını duyurdu.

Habertürk’te yer alan habere göre Suriye ordusu, cihatçı teröristlerin sıkıştığı İdlib’e top ateşi açarken, söz konusu silahlı grupların da ordu ile aralarındaki Asi nehri üzerindeki köprüleri yıkmaya başladığı bildirildi. Bu kapsamda El Tuveyriye köprüsünü yıktıkları aktarıldı.

Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü, Suriye ordusunun dün başlattığı top atışının bugün erken saatlerde Cisr el Şuğur kentini hedef alarak devam ettiğini bildirdi.

İDLİB NEDEN ÖNEMLİ?

Suriye’de 7 yıldır süren savaşta silahlı çetelerin elinde kalan son büyük kent olan İdlib, Türkiye sınırında bulunuyor ve Halep'i Hama, Lazkiye ve Şam gibi kentlere bağlayan otoyollarının üzerinde bulunuyor. Bölge uzmanları ve sahada göre yapan deneyimli gazeteciler, Suriye ordusunun İdlib'de elde edeceği zaferin, yıllardır süren savaşın sonlanmasının anahtarı olacağı görüşünde.