Suriye ordusu İdlib'de tek taraflı ateşkes ilan etti

Suriye ordusu İdlib'de tek taraflı ateşkes ilan etti

Suriye ordusunun İdlib’de tek taraflı ateşkes ilan ettiği, ateşkese rağmen bir günde 13 kez ordu güçlerine topçu ateşi açıldığı ve üç Suriyeli askerin yaralandığı belirtildi.

Suriye’de bir süredir tansiyonun yükseldiği İdlib ile ilgili olarak Rusya’dan açıklama geldi. 

Söz konusu açıklamada, Suriye ordusunun, ‘bölgedeki militanların saldırılara devam etmesine karşın’ İdlib’de ateşi tek taraflı olarak durdurma kararı aldığı belirtildi. Rusya’nın Suriye’de çatışan tarafları uzlaştırma merkezinin yetkililerince yapılan açıklamada, “Suriye Arap Cumhuriyeti’nin silahlı güçleri, 18 Mayıs 00:00’dan itibaren İdlib’deki gerilimi azaltma bölgesinde ateş etmeyi tek taraflı olarak durdurmuştur” denildi.

Sputnik'in haberine göre Suriye ordusunun İdlib’de 18 Mayıs’tan itibaren tek taraflı olarak ateşkes ilan ettiği belirtilen açıklamada şunlar söylendi: “Cuma gece (21:00 GMT) saatlerinden itibaren suriye Arap Cumhuriyeti İdlib çatışmasızlık bölgesinde tek taraflı olarak ateşkes ilan etmiştir. Aynı zamanda militanların Hama, Latakia ve Şam’daki hükümet güçlerine ve sivillere yönelik bombardımanı devam etmektedir.”