Suriye ordusu: İdlib'de operasyonlara yeniden başlanacak

Suriye ordusu: İdlib'de operasyonlara yeniden başlanacak

Suriye ordusu, 2 Ağustos'ta ilan edilen ateşkesin şartlarına uyulmadığı gerekçesiyle İdlib'de operasyonlara devam edeceğini duyurdu. Ordu açıklamasında, Türkiye’nin Soçi mutabakatıyla belirlenen sorumluluklarını yerine getirmeyişi nedeniyle İdlib’de operasyonlara yeniden başlanacağı kaydedildi.

Suriye ordusu, cihatçıların alınan ateşkes kararına uymaması ve Ankara’nın Soçi mutabakatıyla kendi üstüne aldığı yükümlülükleri yerine getirmemesi nedeniyle İdlib’de operasyonlara yeniden başlayacağını açıkladı.

Suriye ordusunun yaptığı ve devlet televizyonlarından yayınlanan açıklamada, Türkiye’nin Soçi mutabakatıyla belirlenen sorumluluklarını yerine getirmeyişi nedeniyle İdlib’de operasyonlara yeniden başlanacağı kaydedildi.

Suriye hükümetinin İdlib’e ilişkin 2 Ağustos’a yürürlüğe giren ateşkes ilanına karşın militanların bu karara uymayarak sivillerin bulunduğu yerleşim yerlerine saldırılarına devam ettiği belirtilen açıklamada, bundan sonra Suriye ordusunun da sivilleri korumak adına anayasal haklarına dayanarak saldırganlık eylemlerinden her birine yanıt vereceği vurgusu yapıldı.