Suriye Ordusu, HTŞ'nin kalesine girmeye hazırlanıyor

Suriye Ordusu, HTŞ'nin kalesine girmeye hazırlanıyor

Suriye Ordusu, İdlib’in güneyinde Heyeti Tahrir Şam'ın yoğun olarak bulunduğu bölgeyi kontrol altına almaya hazırlanıyor.

Suriye Ordusu, İdlib’in güneyinde Heyeti Tahrir Şam'ın (HTŞ) yoğun olarak bulunduğu Jabal El-Zawiya bölgesini kontrol altına almaya hazırlanıyor.

Fars Haber Ajansı’nın bir askeri kaynağa dayanarak verdiği haberde, İdlib’in güneybatısında yer alan Kafr Naboudeh Kasabası'nı kontrol altına alan Suriye Ordusu'nun, İdlib’in güneyinde stratejik öneme sahip olan ve Heyeti Tahrir Şam (HTŞ) terör örgütünün kalesi sayılan bölgeye harekat başlattığı belirtildi.

Aynı askeri kaynak, Suriye Ordusu'nun bir yandan da İdlib’in güneyindeki en büyük yerleşim yeri olan Hobait Kasabası'na doğru ilerlediğini ve Tal-Sakhar’ı da kontrol altına alarak Kafr Naboude bölgesinin tam güvenliğini sağlamayı amaçladığını belirtiyor.

Ağır topçu, füze atışı ve Hava Kuvvetleri tarafından desteklenen Suriye güçleri, Heyeti Tahrir Şam terör örgütünün kontrolü altında bulunan İdlib’in güneyindeki Kasabi bölgesini ve Kafr Naboudeh kentini de kontrol altına alarak aralarında stratejik öneme sahip tepelerinde bulunduğu 20’den fazla bölgeyi teröristlerden temizlemişti. Yaşanan gelişmelerden sonra Suriye güçleri, Heyeti Tahrir Şam ve 'Türkistan İslam Partisi' terör örgütünü bölgeden tamamen temizlemek için çok sayıda asker ve askeri teçhizatı Güney İdlib ve Kuzey Hama’ya sevk edilmişti.