Suriye ordusu Han Şeyhun'da kontrolü sağladı

Suriye ordusu Han Şeyhun'da kontrolü sağladı

Suriye ordusunun İdlib bölgesindeki Han Şeyhun’a girmesinin ardından cihatçı çeteler Han Şeyhun ve Hama’nın kuzeyindeki bölgelerden çekildi ve ordu, bölgede kontrolü sağladı.

İleri Haber

Suriye ordusunun İdlib'teki stratejik bir öneme sahip olan Han Şeyhun’a girmesinin ardından cihatçı çeteler Han Şeyhun ve Hama’nın kuzeyindeki bölgelerden çekildi. Han Şeyhun'da Suriye ordusu kontrolü sağladı.

İleri'nin edindiği bilgiye göre Suriye ordusu, Han Şeyhun'un kent merkezini tamamen temizledikten sonra Latamina, Kefrzeta, Mürek ve kuşatmaya alınan üç beldeye dönecek.

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU'DAN AÇIKLAMA

Suriye ordusu adım adım İdlib'e ilerlerken, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu İdlib'e ilişkin bir açıklama yaptı. "İdlib, Suriye'nin açısından kritik bir konu. Rusya ile görüşmeleri sürdürüyoruz" diyen Çavuşoğlu, "İdlib'de ateşkesi sağlamamız lazım. Rusya'nın 'oralardan taciz geliyor' açıklaması doğru değil. Ruslarla her düzeyde temaslarımız var. 9. Gözlem noktasını başka bir yere taşıma gibi bir niyetimiz yok, görevini sürdürecek. Kendi askeri noktalarımızın güvenliği için ne gerekiyorsa yaparız ama işin o noktaya gelmesini temenni etmeyiz" dedi.

NE OLMUŞTU?

Türkiye, pazartesi günü Han Şeyhun’da El Kaide bağlantılı gruplarına yardım etmek için çoğu zırhlı 50 askeri araçta oluşan bir konvoy göndermişti. Ancak Rusya ve Suriye savaş uçakları konvoyu ilerleyişini engellemek için bombardımanda bulunmuştu.

Suriye ordusu pazar günü kilit önemdeki Han Şeyhun kentine girmişti. Han Şeyhun, Başkent Şam’ın kuzeydeki Halep’e bağlayan otoyol üzerinde bulunuyor.

İdlib bölgesinin büyük bölümü ile komşu Halep, Hama ve Lazkiye’de bazı alanlar cihatçı grupların denetiminde bulunuyor.