Suriye Ordusu Halep'te kontrolü sağladı

Suriye Ordusu Halep'te kontrolü sağladı

Suriye Ordusu, Halep'in batısında birçok bölgeyi kontrol altına aldı. Suriye ordusu Müslüman Kardeşler'in Suriye'deki merkezlerinden biri olan Anedan'a yöneliyor

TSK destekli cihatçı grupların Halep'i terk etmesi sonrası Suriye ordusu, Halep'in batısında birçok bölgeyi kontrol altına aldı. ETHA'da yer alan habere göre, Rusya'nın havadan İran'ın ise karadan destek verdiği Suriye ordusu Halep'in batısındaki Heyyan, Haritan, Biyanûn ve Kefer Hemra köylerini kontrol altına aldı.

Böylece bölgelerin alınmasıyla Suriye Ordusu, Halep ile Nûbul-Zehra arasındaki yolu da denetimi altına alırken, 2012'den bu yana ilk kez Halep'in tamamında kontrolü de sağlamış oldu.

SURİYE ORDUSU MÜSLÜMAN KARDEŞLER'İN KALESİNE YAKLAŞTI
Söz konusu köylerin alınmasıyla Suriye ordusu İhvanı Müslim'in (Müslüman Kardeşler) Suriye'deki kalelerinden biri olarak bilinen Anedan ovasına yaklaştı.

Türkiye destekli çetelerin Anedan'dan da kaçmaya başladıkları bildiriliyor. Çetelerin kuzeyden ve güneyden bölgeye operasyon yürüten rejim güçlerinin çembere düşmemek için kaçtıkları ifade ediliyor. 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Suriye ordusu Şubat ayı sonuna kadar gözlem noktalarının gerisine çekilmemesi durumunda "gereğini yapacaklarını" söylemişti.

Erdoğan ayrıca Cumartesi yaptığı bir açıklamada işgaldeki ısrarını ifade ederek şu tehditte bulunmuştu: "Bir süre sonra rejim tümüyle bir celsede inşallah cesede dönüşecektir. Gerekirse ölmeyi göze aldık. Varsa aynı fedakarlığı göze alan hodri meydan diyoruz."