Suriye: Kimyasal Saldırı İçin İdlib’e 8 Konteyner Klor Götürüldü!

Suriye: Kimyasal Saldırı İçin İdlib’e 8 Konteyner Klor Götürüldü!

Suriye’nin BM Daimi Temsilcisi Caferi, terörist örgütlerin, Suriye ordusunu suçlamak ve Suriye’ye saldırıyı haklı çıkarmak için, İdlib halkına yönelik kimyasal saldırı hazırlığında olduklarını duyurdu. Caferi, ellerinde buna dair kanıt olduğunu da sözlerine ekledi. İdlib’deki kimyasal saldırısı planı geçtiğimiz günlerde Rusya’nın açıklamasıyla teşhir edilmişti.

İleri Haber

Suriye’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Beşar Caferi, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde (BMGK) düzenlenen oturumda önemli açıklamalar yaptı.

Caferi, terörist grupların, geçtiğimiz sene ve bu seneki ABD, Fransa ve İngiltere’nin 3’lü saldırısında olduğu gibi, Suriye’ye yönelik herhangi bir askeri saldırıyı haklı göstermek için İdlib halkına yönelik kimyasal saldırı hazırlığında olduklarını duyurdu. Caferi, bu hazırlığa dair dair ellerinde belge olduğunu da sözlerine ekledi.

Rusya, geçtiğimiz günlerde İngiliz 'Olive Group' adlı askeri şirketinin eğittiği bir grup militanın, İdlib'de bir kimyasal saldırıdan sivilleri kurtarma mizanseni gerçekleştirmeyi planladığını açıklamış, militanların çekimleri de yapılacak mizansenin videolarını, yabancı ülkelerdeki basına servis etmeyi planladıklarını da duyurmuştu. Açıklamada, bu mizansenle Suriye hükümetinin kendi halkına karşı kimyasal silah kullanmakla suçlanacağı belirtilmiş, provokasyonla Suriye'de barış süreci konusunda devam eden istikrarlı gidişatın engellenmesinin amaçlandığı uyarısı yapılmıştı.

[ih3]

‘SENARYO İÇİN İDLİB’TE BİR KÖYE 8 KLOR KONTEYNERİ TAŞINDI’

Rusya’nın başını ABD’nin çektiği emperyalist güçlerin yeni saldırı planı hazırlığını teşhir etmesinin ardından Suriye’den de açıklama geldi.

Suriye’nin BM Daimi Temsilcisi Beşar Caferi, yeni kimyasal saldırı tiyatrosunda yazılan senaryo hazırlıkları için İdlib’teki Halluz Köyü’ne 8 klor konteynerinin taşındığını duyurdu. Bu grupların konsey raporlarını hazırlayanlarca “başka ülkelerden gelen ılımlı muhalefet” olarak adlandırdıkları Türkistan İslam Partsi ve Nusra Cephesi’ne bağlı teröristler olduğunu belirten Caferi, İdlib halkına karşı kimyasal saldırı hazırlığıyla birlikte, Halep ve İdlib kırsallarından onlarca çocuğun bu saldırıda kullanılmak üzere kaçırıldığı bilgisini paylaştı. Bunu yapmalarının sebebinin Suriye hükümetini itham etmek ve Suriye’ye karşı saldırı düzenlemek olduğunu belirten Caferi, terörist gruplara destek çıkan ülkelere seslenerek, işbirlikçi terörist grupların bu suçu işlemelerini engellemesini istedi.

SURİYE’DEN BMGK’YA: İNATLA HATA YAPIYORSUNUZ!

Caferi, Güvenlik Konseyi’nin daimi üyelerinden bazılarının inatla hatalı politikalarını sürdürdüklerini belirterek, Suriye’ye yöneltilen feci politikaları düzeltmek, Suriye’ye karşı terörist bir savaş başlatmaya yönelik suçlarını itiraf etmek yerine, siyah ve beyaz kasklıları kullanarak (Beyaz Baretlileri kastediyor); Suriye’ye karşı saldırı ve işgali haklı göstermekte inatlaştıklarına dikkat çekti. Caferi ayrıca, Batı’nın, söz konusu bölgedeki terörist gruplardan arta kalanları da kurtarmaya çalıştığını vurguladı.

[ih2]

‘HERHANGİ  BİR SALDIRI ULUSLARARASI BARIŞA YÖNELİKTİR’

Caferi, BM’nin kurucu üye ülkelerinden olan Suriye’ye yönelik herhangi bir saldırının, uluslararası barışa ve güvene saldırı olacağını, ülkelerinin teröre karşı verdiği mücadeleye yönelik de bir saldırı olacağını bildirdi.

SURİYE SİVİLLERE DESTEĞİNİ SÜRDÜRÜYOR

Suriye resmi haber ajansı SANA'nın haberine göre, Caferi ayrıca, Suriye’de insani yardımların yerlerine ulaştırılması için Dünya Gıda Programı’nın 2700 talebine onay verdiklerini, Suriye Arap Kızılayı’nın da yerel ve uluslararası insani şirketlerle işbirliği içerisinde çalıştıklarının altını çizdi. Yardımların ulaştırılması için onlarca kafileyi insani yardıma ihtiyaç duyan sivillere gönderdiklerini ekledi.