Suriye harekatında 3. gün: Nusaybin'de 8 sivil hayatını kaybetti

Suriye harekatında 3. gün: Nusaybin'de 8 sivil hayatını kaybetti

Suriye'nin kuzeyinde başlatılan askeri harekat 3. gününde devam ederken, sınır bölgesinde birçok sivilin hayatını kaybettiği aktarıldı.

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde başlattığı askeri harekat üçüncü gününe girerken, çatışmalar da devam ediyor. 

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK); Türkiye destekli Suriye Milli Ordusu (SMO) isimli grupla birlikte yürüttüğü operasyonlar sırasında bir asker ve 11 yaşındaki bir çocuk hayatını kaybederken, sivil ölümlerin sayısı 7'ye yükseldi. Sınırın Suriye tarafında ise sivil ölümlerin sayısının da 11'e ulaştığı öne sürüldü.  

IŞİD'Lİ KADINLAR KAÇMAK ÜZERE HAREKETE GEÇTİ

Türkiye’nin askeri harekatı sonrası Hol Kampı’nda bulunan IŞİD’li kadınların kaçış için harekete geçtiği belirtildi. Hawar Haber Ajansı’nın (ANHA) geçtiği habere göre saldırılarla birlikte koordineli olarak kaçma planları yapan IŞİD üyeleri, bu sabah harekete geçti.

GAZETECİLERİN BULUNDUĞU RESTORANA ATEŞ AÇILDI

Sınır hattındaki Nusaybin'de, harekatı takip eden gazetecilerin bulunduğu restorana ateş açılırken, iki kişi hafif yaralandı. 

20 ZIRHLI ARAÇ SURİYE'YE GİRDİ

Reuters haber ajansı, Resulayn'dan silah sesleri geldiğini duyurdu. Ajansın haberine göre Türk askeri ve Suriyeli muhalifleri taşıyan 20 zırhlı araç Ceylanpınar'dan Suriye'ye girdi.

NUSAYBİN'DE ETKİNLİKLER İPTAL EDİLDİ

Suriye sınır hattında bulunan Mardin'in Nusaybin ilçesindeki kültür sanat etkinliklerini iptal edilirken, Nusaybin Belediyespor-Gençlerbirliği maçı da ileri bir tarihe ertelendi.

Konuya ilişkin Nusaybin Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, ''Belediyemiz kültür sanat günleri kapsamında yapılması planlanan konser ve tüm kültürel programları iptal etmiştir. Ayrıca bu hafta oynanması gereken Nusaybin Belediyespor ve Gençlerbirliği maçı ileri bir tarihe ertelenmiştir'' denildi. 

ŞAM'A MUHALİF GÖZLEMEVİ, 7 SİVİLİN HAYATINI KAYBETTİĞİNİ DUYURDU

Muhaliflere yakın, Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Suriye'de TSK'nin hava saldırıları ve keskin nişancıların ateşi sonucu en az 7 sivilin hayatını kaybettiğini duyurdu. Ölenlerden 4'ünün Tel Abyad'a yönelik hava saldırısında, 3'ünün de kasabanın yakınlarında akeskin nişancılar tarafından açılan ateşle öldüğü bildirildi.

İKİ ASKER HAYATINI KAYBETTİ
Halep’e bağlı Azez ilçesi yakınlarındaki TSK üssüne sabah saatlerinde düşen havan mermileriyle yaralanan beş askerin Kilis Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı bildirilmişti. Yaralı askerlerden Piyade Uzman Onbaşı Yunus Mermer ve Piyade Uzman Çavuş Abdülhamit Bilgen hayatını kaybetti.

SURUÇ'TA İKİ SİVİL HAYATINI KAYBETTİ

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine düşen havan mermisi nedeniyle iki sivil hayatını kaybetti.

NUSAYBİN'DE BİR EVE HAVAN MERMİSİ İSABET ETTİ: 8 ÖLÜ

Mardin Valiliği Nusaybin’deki havan saldırısı sonucu 8 kişinin yaşamını yitirdiği 35 kişinin yaralandığını belirtirken DSG Sözcüsü Kino Gabriel Nusaybin’e yönelik herhangi bir saldırıda bulunmadıklarını söyledi.

KAMIŞLI'DAKİ IŞİD ÜSTLENDİ

Mardin’in Nusaybin ilçesinin karşısında bulunan Kamışlı'da bombalı araçla düzenlenen saldırıda en az 3 kişinin öldüğü, 9 kişinin yaralandığı bildirildi. Kamışlı kent merkezindeki Xerbî mahallesinde bulunan Omeri adlı yemekhane yakınlarında meydana gelen patlamayı IŞİD üstlendi.