Suriye Halk Konseyi: Türkiye'nin saldırısı alenen ihlal, başarısız olmaya mahkum

Suriye Halk Konseyi: Türkiye'nin saldırısı alenen ihlal, başarısız olmaya mahkum

Suriye Halk Konseyi, Türkiye'nin Suriye'ye yönelik başlattığı ve birçok sivilin hayatını kaybettiği harekatta Türkiye'nin BGMK kararlarını çiğnediğini belirtti ve harekatı kınadı.

Suriye Halk Konseyi, Türkiye'nin Suriye'ye yönelik başlattığı ve sivillerin hayatını kaybettiği harekatta; Suriye'nin birliğini, toprak bütünlüğünü ve egemenliğini güvence altına alan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BGMK) kararlarını çiğnediğini söyledi.

Suriye'nin resmi haber ajansı SANA'da yer alan habere göre Konsey'in yaptığı açıklamada, “Geçmiş yıllarda Türk, Amerikan ve siyonist rejimin planları nasıl başarısız olmuşsa bu saldırı da başarısız olmaya mahkumdur, dünyada hiçbir güç Suriye’nin toprak bütünlüğünün ve egemenliğinin altını oymayı başaramayacak” ifadeleri kullanıldı.

Suriye Halk Konseyi, Türkiye'nin Suriye'ye yönelik başlattığı harekatı kınadı ve uluslararası hukuka aykırı olduğunu belirtti.

Konsey, ayrıca ‘saldırıya tüm meşru araçlarla karşı koyacaklarını’ vurguladı ve tüm parlamentolara, bölgesel ve uluslararası örgütlere harekatı kınama çağrısında bulundu.