Süper Lig’e çıkacak son takım İzmir’den

Süper Lig’e çıkacak son takım İzmir’den

İstanbulspor’u eleyerek finale çıkan Altay’ın rakibi, Samsunspor’u eleyen Altınordu oldu.

TFF 1. Lig final karışılması İzmir derbisine sahne olmasıyla beraber, gelecek sezon Süper Lig’de nasıl bir İzmir derbisi izleyeceğimizi gösterecek.

Yaklaşık 13 yıldır Spor-Toto Süper Lig’de İzmir takımı bulunmuyordu. TFF 1. Lig’in 2017 yılında yapılan finalinde Eskişehirspor’u penaltılarla eleyen Göztepe, 13 yıllık özleme son verdi.

Bu sezon çekişmeli geçen TFF 1. Lig’de, Adanademir ve Giresunspor ile birlikte ligi 70 puanla bitirip, averajla 3. olan Samsunspor playoff’a kaldı. Rakibi ise ligi 60 puan ile 6. sırada tamamlayan Altınordu oldu.

Playoff’ta ilk karşılaşmayı, Yusuf Aslan’ın golüyle 1-0 Altınordu kazandı. Bugün oynan serinin ikinci maçında, Metehan Mimaroğlu’nun golü ile Altınordu ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı. İkinci yarı Nadir Çiftçi’nin ve Yasin Öztekin’in golleriyle 2-1 öne geçen ve son dakikaya kadar baskılı oynayan Samsunspor, Enis Destan’ın uzatmada attığı uzun mesafe golüyle Altınordu ile 2-2 kaldı. Toplam gol sayısında 3-2 önde olan Altınordu finale çıkmaya hak kazandı.

GÖZTEPE’NİN DERBİDEKİ RAKİBİ KİM OLACAK?

Birinci ligdeki bir diğer playoff karşılaşması Altay ile İstanbulspor arasında oynandı. Bol gollü geçen ilk maçı 3-2’lik skorla Altay kazandı. Geçtiğimiz saatlerde oynan serinin son maçını da Altay 1-0 ile kazandı ve totalde 4-2’lik skorla adını finale yazdırdı.

Oynanan karşılaşmalar sonucu finalin isimli Altay ve Altınordu oldu. Bir üst lige İzmir takımının çıkacağı kesinleşti.

26 Mayıs günü oynanacak final, uzun yıllardır futbolseverlerin hasretini çektiği Süper Lig’deki İzmir derbisinin özlemini bitirecek ve Göztepe’nin derbideki rakibini belirleyecek.

DERBİ NE DEMEK?

Futbol konjonktüründe derbi, aynı şehrin iki takımının maç yapması anlamına gelmekte.

DAHA FAZLA