Süper Lig’de ihmal iddiası: 'Test sonucu beklenmeden yola çıkılıyor'

Süper Lig’de ihmal iddiası: 'Test sonucu beklenmeden yola çıkılıyor'

Süper Lig’de 3 hakeme Covid-19 teşhisi konulmasının ardından ihmaller olduğu iddiası ortaya atıldı.

Geçen günlerde Türkiye Futbol Federasyonu (TFF); bir üst klasman hakemi ile iki üst klasman yardımcı hakemin hiçbir semptom göstermedikleri halde rutin yapılan PCR testinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) tanısı aldığını duyurdu. Hakemlerin 14 gün boyunca karantinada kalacağını söyleyen TFF’nin açıklamasının ardından ihmal iddiaları ortaya atıldı.

Yeni Şafak’ın ortaya attığı iddiaya göre, geçen günlerde TFF’ye bağlı tesislerde Merkez Hakem Kurulu (MHK) tarafından katlımcıların testten geçirilmeden bir araya geldiği seminerler düzenlendi. Seminer boyunca katılımcıların maskesiz dolaştığı ve yeterli tedbir alınmadığı öne sürülürken, Türkiye’nin Wuhan’ı olarak anılan Ankara’da da yetersiz tedbirlerle hakemlerin atletik teste sokulduğu iddia edildi. 

ESKİ HAKEM İSYAN ETTİ

Eski hakem Abdullah Yılmaz da sosyal medya hesabından TFF ve MHK'nin tedbirsizliğini eleştirerek "Hakemler maçtan 2 gün önce bankalara gidip kuyruk bekleyip kendi ceplerinden para ödeyip dekontu İl Sağlığa götürüp test yaptırıp, genelde sonucu öğrenmeden yola çıkıyor. Otele yerleşiyor 100 kişiyle temas ediyor. Bu konular ivedilikle disipline edilmeli" dedi.

DAHA FAZLA