Sunucu Öykü Serter hakkında soruşturma başlatıldı

Sunucu Öykü Serter hakkında soruşturma başlatıldı

İzmir depremi sonrası ''Şuursuz bakanlarını da al git ey iktidar'' sözleriyle gündeme gelen Öykü Serter hakkında soruşturma başlatıldı.

İzmir depreminin ardından AKP iktidarının uygulamalarını eleştiren sunucu Öykü Serter hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" iddiasıyla soruşturma açıldı. 

Sabah'tan Dilek Yaman Demir'in haberine göre, sunucuyla ilgili emniyetin hazırladığı raporun İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildiği belirtildi.

'ŞUURSUZ BAKANLARINI DA AL GİT'

Serter, deprem sonrası yaşananlara tepkisini dile getirmiş, şunları söylemişti:

"İktidarı ayrı, muhalefeti ayrı... İtişiyormuş gibi yapıp el ele bu milletin burnundan getirdiniz; fakirleştirdiniz. Sarayın günlük harcaması 10 milyon, İzmir’e çıkan ödenek 5 milyon! Sadaka mı veriyorsunuz bu nedir Allah aşkına? Milletin a...koyacağız diyen Cengiz'in affedilen vergisi 425 milyon! 

Şu yardımlaşmayı, dayanışmayı gördükçe bizi bizle bırakın, biz kendimizi kurtarırız, yaşatırız, yönetiriz, neyimiz varsa paylaşırız. Bu birlik beraberlikten şov malzemesi çıkarmayı, enkaz üstüne çıkıp bonus toplamayı, yarın hava soğuk değil, yağmur da yok açıkta kalın, diyebilen bakan utanmazlığını, halkımız da çürük binalarda oturmasalarmış arsızlığını, ‘Ayda'nın acıyan yeri yok, köfte ayran istiyor’ diyen şuursuz bakanlarını da al git ey iktidar."