SunExpress, tedbirin kaldırılmasını fırsata çevirdi: Sosyal mesafe satmaya başladılar

SunExpress, tedbirin kaldırılmasını fırsata çevirdi: Sosyal mesafe satmaya başladılar

Havacılık otoritelerinin, normale dönüş için orta koltukların boş bırakılmasının zorunlu hale getirilmesi tedbirini kaldırması üzerine SunExpress, sosyal mesafeyi satmaya başladı.

THY ve Lufthansa’nın ortak sahibi olduğu SunExpress havayolu, uçak içinde sosyal mesafeyi parayla satmaya başladı. Havayolu şirketi, yolcuların yanlarındaki orta koltuğu uçuşa göre değişen fiyatlarla satın alarak boş bıraktırabiliyor.

Salgının dünyaya yayıldığı ilk dönemde Türkiye'de tüm uçuşlar durdurulmuş, tekrar normale dönüş için orta koltukların boş bırakılmasının zorunlu hale getirilmesi gündeme gelmişti. Sonra ise hiçbir havayolu şirketinin bu yükü kaldıramayacağı düşünülerek bu önlem, havacılık otoriteleri tarafından açıklanan tedbirler listesinden çıkarıldı.

THY ile Lufthansa'nın ortak sahibi olduğu SunExpress Havayolu bu durumu fırsata çevirdi. Havayolu şirketi isteyen yolculara yanlarındaki koltuğu indirimli fiyatla boş bırakma hakkı tanıdı.

Birgün'ün ulaştığı şirket; yolcuların uçuşa göre değişen fiyatlarla yandaki koltuğu satın alabileceğini söyledi. Ortak koltuk rezervasyonu için 3 gün önceden şirketi aramak gerekiyor.

 

 

DAHA FAZLA