Sultanlar Ligi'nde ilk yarı sona erdi

Sultanlar Ligi'nde ilk yarı sona erdi

Fenerbahçe, Sultanlar Ligi'nde ilk yarıyı lider tamamladı.

Ersan Kınık

Misli.com Sultanlar Ligi’nde 13 haftadan oluşan ilk devre, bugün oynanan müsabakalar ile sona erdi. Burhan Felek Spor Salonu'nda Karayollarını ağırlayan Fenerbahçe, rakibini 25-18, 24-26, 25-15 ve 25-19'luk setlerle 3-1 yenerek puanını 33’e yükseltti ve ligin ilk devresini lider olarak tamamladı. Ligin ilk devresinin kapanış ise Eczacıbaşı Spor Salonu’nda oynanan Eczacıbaşı Dynavit – Bolu Belediye maçıyla oldu. Turuncu beyazlı ekip, karşılaşmadan 25-7, 25-16, 25-16’lık setlerle 3-0 galip ayrılarak ligi 33 puan ile, averaj farkıyla Fenerbahçe’nin gerisinde tamamladı. Son şampiyon Vakıfbank ise ligin ilk devresini 32 puanla 3. sırada tamamladı.

13. Hafta karşılaşmalarının tamamı şu şekilde sonuçlandı:

Mert Grup Sigorta 2-3 Galatasaray

Yeşilyurt 1-3 Nilüfer Belediye

PTT 1-3 THY

Aydın Büyükşehir Belediye 3-1 Sarıyer

Fenerbahçe 3-1 Karayolları

Eczacıbaşı 3-0 Bolu Belediye

GENÇ PASÖR ÇAPRAZINDAN BAŞARILI PERFORMANS

Bu sezon Vakıfbank’tan Galatasaray’a kiralanan 2003 doğumlu Romanyalı yıldız pasör çaprazı Alexia Carutasu, 308 sayı ile ligin ilk devresinin en skorer ismi oldu. Caratasu ayrıca set başına 0,67 olmak üzere toplamda 34 ace yaparak, ligin ilk yarısının en iyi servis atan oyuncusu unvanını da elde etti.

THY’li orta oyuncu Aslı Kalaç ise, 39 blok ile ilk yarının en iyi blok yapan oyuncusu oldu.

Tokyo Olimpiyatları’nda gösterdiği başarılı performans ile dikkatleri üzerine çeken 17 yaşındaki Rus smaçör Arina Fedorovteseva, Fenerbahçe’deki ilk sezonunda oldukça başarılı performans sergileyerek 215 sayı ile ilk yarıda takımın en skorer ismi olmayı başardı.

Ligde tek galibiyetini Bolu Belediye’ye karşı alan Karayolları, ligin ilk devresinde 3 puan ile son sırada yer aldı.

 

DAHA FAZLA