Süleymaniye'de ölümcül hava saldırısı

Süleymaniye'de ölümcül hava saldırısı

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin Süleymaniye kentinde SİHA'lar tarafından yapılan bombardımanda 1 kişi yaşamını yitirdi, 6 kişi de yaralandı.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin Süleymaniye'ye bağlı Şarbajer ilçesinde Silahlı İnsansız Hava Araçları (SİHA) tarafından yapılan bombardımanda 1 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi de yaralandı. Mezopotamya Ajansı'nın haberinde ise ölü sayısının 3 olduğunu kaydedildi.

Rûdaw’ın haberine göre Şarbajer Kaymakamı Şaho Osman, insansız hava aracının Kunemasi bölgesinde bulunan seyranlık alanda Toyota marka bir aracı hedeflediğini söyledi. Osman, “Araçta bulunan bir silahlı öldü. Bölgede bulunan 2’si kadın, 2’si çocuk 6 sivil de yaralandı. Yaralılar Kunemasi sakinleri” dedi.

Yaralıların hastaneye kaldırıldığını belirten Şaho Osman, yaralılardan 5’inin aynı aileden olduğunu kaydetti.

Bombardımandan kaynaklı bölgede yangın çıktığını ifade eden Şarbajer Kaymakamı, Sivil Savunma Birimleri’nin yangını söndürdüğünü söyledi.

Olaya şahit olan biri ise uçaktan atılan iki füzeden birinin araca diğerinin ise bölgede bulunan bir dükkana isabet ettiğini aktardı. Başka bir görgü tanığı ise, “Kunemasi’deki çeşmenin başındaydık. Birden bire uçaklar bulunduğumuz yeri bombaladı. Hedef alınan araçta bir cenaze çıktı. Araçta başka ölüler de vardı. Aynı araçta yaralananlardan biri de kaçtı” dedi.

Uçakların hangi ülkeye ait olduğu henüz anlaşılmamakla birlikte, Milli Savunma Bakanlığı’ndan konuya ilişkin henüz herhangi bir açıklama yapılmadı. Rojnews ise SİHA'ların TSK'ye ait olduğu iddiasını gündeme taşıdı.

NE OLMUŞTU?

Kobane'nin Helince köyünde aralarında Kongreya Star adlı kadın örgütleri konfederasyonu üyesinin de olduğu üç kişinin, 23 Haziran'da düzenlediği hava saldırısında öldüğü iddiası basına yansımıştı.