Süleyman Soylu’dan Barış Atay’a ağır hakaret

Süleyman Soylu’dan Barış Atay’a ağır hakaret

İçişleri Bakanlığı koltuğunda oturan Süleyman Soylu, yaşamını yitiren İpek Er’e “nitelikli cinsel saldırı” suçlaması ile hakkında dava açılan ve daha sonra serbest bırakılan Uzman Çavuş Musa Orhan’ı koruduğu iddiasını gündeme getiren TİP Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay’a sosyal medya üzerinden hakaret etti.

Daha önce istifası kabul edilmeyen, her fırsatta toplumsal muhalefetin farklı kesimlerine “terörist” suçlaması yaparak hedef gösteren Süleyman Soylu, bu kez Hatay Milletvekili ve Türkiye İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay’a hakaret etti. 

Kendisinin, İpek Er’in ölümünde birinci dereceden sorumluluğu olduğu bilinmesine rağmen serbest bırakılan Uzman Çavuş Musa Orhan’ı koruduğu iddialarını gündeme getiren Atay’a sosyal medya üzerinden hakaret yağdıran Soylu, çirkin ifadeler kullandı. 

Barış Atay’ın “Sen bir seri tecavüzcüyü korudun, kolladın. Hayatın boyunca her fırsatta yüzüne vurulması, asla unutmaman için uğraşacağız” şeklindeki tweet’ini alıntılayan Süleyman Soylu, “Benden ‘tecavüzcü kollayıcı’ olmaz da Senden tam tecavüzcü olur…” ifadelerini kullandı. 

Batman’da 18 yaşındaki İpek Er’e cinsel saldırıda bulunarak intihara sürükleyen uzman çavuş Musa Orhan, kamuoyu tepkisi üzerine tutuklanmıştı. Ancak Musa Orhan daha sonra serbest bırakılmıştı. Süleyman Soylu, Musa Orhan’ın tutuklanması için yapılan kampanyanın amacının "HDP milletvekilinin ve diğer PKK’lıların yaptıklarının üstünü örtmek" olduğunu iddia etmişti. Musa Orhan'ın serbest bırakılmasına isyan eden İpek Er’in annesi de "Süleyman Soylu’nun ‘Siz bunu nasıl bıraktınız’ diyerek karşısında durması gerekirdi” ifadelerini kullanmıştı.

Barış Atay’a sosyal medya üzerinden gelen onlarca tehdit hakkında TİP avukatları tarafından yapılan suç duyurusu dilekçeleri işleme alınmamıştı. Atay’ın kullandığı otomobil geçen Haziran ayında sabote edilmeye çalışılmıştı.