Süleyman Soylu: İstanbul ve Ankara için kayyum söz konusu değil

Süleyman Soylu: İstanbul ve Ankara için kayyum söz konusu değil

“İstanbul’a kayyum mu atanacak” sorusuna, “Pazar günü açıklayacağım” yanıtını veren Süleyman Soylu, "İstanbul ve Ankara için kayyum söz konusu değil" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CNN TÜRK’te yayınlanan Hafta Sonu programında Hakan Çelik’in sorularını yanıtlayarak, İstanbul'a kayyum atanması söylentilerine ilişkin "İstanbul ve Ankara için kayyım söz konusu değil" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu “İmamoğlu başka işlerle uğraşırsa pejmürde ederiz dediniz. İstanbul’a kayyum mu atanacak” sorusuna, “Pazar günü açıklayacağım” yanıtını vermişti.

Süleyman Soylu'nun açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"İstanbul Haziran ayında bir karar verdi. Bu karar, İstanbul’da bir belediye başkanının seçilmesi kararıdır. Hem demokratik hem de hukuk bir karardır. Bu karar, Benim standardımı yükselt, çöpümü topla, suyumu akıt, başıma bir iş geldiğinde çözmeye çalış, ulaşım imkanlarımı değerlendir, gelecek için yatırımlarımı yap. Bir belediye bunun için seçilir. Türkiye’yi idare etmek, büyük büyük laflar söylemek için de seçilmez. İşini iyi yapmak için seçilir. Kendi işini iyi yaparsın, halk takdir eder.

Bu belediyelerin Diyarbakır, Van, Mardin bunların alınmasının terörle ilişkili olduğunu, bunların niçin alındığını, hangi hukuki gerekçeyle alındığını ifade ettim.

Hangi çizgidesiniz? Ben de İstanbul seçmeniyim. “16 milyonun size selamını getirdim” diyor. Ben selam göndermedim. Hanımla konuştum, o da selam falan göndermedi. Bir İstanbul Belediye Başkanı bunu söyleyemez. Ama bunu ben değerlendirmem. Bunu Ankara, İzmir, İstanbul, Adana seçmeni beliler.

Bize diyorlar ki yanlış yaptınız. Bayrağı kaldırana yanlış mı yaptık?. Yanlışsa kabul ediyoruz.

İstanbul ve Ankara için kayyum söz konusu değil. Bu terörle ilgili bir durumdur."