Süleyman Soylu, İmamoğlu maça gelmesin diye Ali Koç'u aramış!

Süleyman Soylu, İmamoğlu maça gelmesin diye Ali Koç'u aramış!

Seçim sürecinde Erdoğan tarafından bizzat sahaya sürülen İçişleri Bakanı Soylu, seçim sonrasında ortalarda görünmezken, hafta sonunda İstanbul'da oynanan önemli futbol maçlarından önce İmamoğlu'na karşı kulüp başkanlarını aradığı ortaya çıktı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun maçlara gitmemesi için kulüplere telefon açanın, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olduğu ortaya çıktı.

İmamoğlu, yandaş Habertürk yazarı Nagehan Alçı’nın 15 Nisan’daki köşe yazısında dile getirdiği “Hafta sonu derbi maçlarına gitmemesi için Fenerbahçe ve Beşiktaş kulüplerine bir bakandan tehdit telefonu geldiğine yönelik” iddiasına ilişkin “Beni bir kulübün yetkilisi aradı, ‘bu konuda tehdit unsurları var, maça gelmesi doğru değildir’ dedi” açıklaması yapmıştı.

Alçı, ‘Bütün detaylarıyla maçlar öncesi tehdit telefonları iddiası‘ başlığıyla bugünkü köşesinde kulüpleri arayan kişinin Süleyman Soylu olduğunu yazdı. “Hikayenin bütün parçalarını birleştirmek için hem devlet bürokrasisinin tepelerinden hem spor dünyasından hem de siyasetten çok farklı kaynaklarla konuştum.” diyen Alçı, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Bilindiği gibi Beşiktaş-Başakşehir maçının öncesinde cuma akşamı sosyal medyada, özellikle de bir semtimizde ciddi bir hareketlilik yaşandı. Son derece nahoş ve sosyal kutuplaşmayı azdıracak küfürlü-hakaretli görüntüler ortaya çıktı.

Hem bu görüntüler hem de polis istihbarat birimlerinin geçtiğimiz haftasonuna dair raporları sebebiyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Fenerbahçe-Galatasaray maçı öncesi Ali Koç’u aramış.

İçişleri Bakanı olarak, kamu güvenliğinin yanısıra spor güvenliğinden de sorumlu olduğunu ifade ederek İmamoğlu’nun maça gelmesinin yaratabileceği riskleri hatırlatmış.”