Süleyman Soylu hedef göstermişti: Barış Atay'a sokakta saldırı!

Süleyman Soylu hedef göstermişti: Barış Atay'a sokakta saldırı!

Hatay Milletvekili Barış Atay, İstanbul Kadıköy'de 5 kişilik bir grubun saldırısına uğradı. Atay, dün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından hedef gösterilmişti. Atay'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

İleri Haber

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından dün sosyal medya üzerinden hedef gösterilen ve hakarete maruz kalan TİP Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay, bu gece İstanbul Kadıköy'de sokakta 5 kişilik bir grubun saldırısına uğradı. Atay'a saldıran grubun küfürlerin yanı sıra "vatan haini" gibi hakaretlerde bulunduğu bildirildi. Hastanede darp raporu alan Atay'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Haydarpaşa Numune Hastanesi'nde bulunan Atay'ın kaburgasında incinme olduğu, net durumun çekilen filmin ardından anlaşılacağı belirtildi.

Olay sosyal medyada Türkiye İşçi Partisi tarafından duyuruldu. TİP'in Twitter hesabından yapılan "Halk Düşmanlarına Karşı Mücadelemiz Sürecek!" başlıklı açıklamada, "Gün içinde Süleyman Soylu tarafından hedef gösterilen Genel Başkan Yardımcımız Barış Atay, bu gece “kimliği belirsiz” bir grubun saldırısına uğramıştır. Barış yoldaşımızın sağlık durumu iyidir. Dayanışma dilekleri için teşekkür ederiz" ifadeleri kullanıldı. 

NE OLMUŞTU?

Süleyman Soylu, İpek Er’in ölümünde birinci dereceden sorumluluğu olduğu bilinmesine rağmen serbest bırakılan Uzman Çavuş Musa Orhan’ı koruduğu yönündeki iddiaları gündeme getiren Barış Atay’a sosyal medya üzerinden hakaret ağır hakarette bulunmuştu.

Barış Atay’ın “Sen bir seri tecavüzcüyü korudun, kolladın. Hayatın boyunca her fırsatta yüzüne vurulması, asla unutmaman için uğraşacağız” şeklindeki tweet’ini alıntılayan Süleyman Soylu, “Benden ‘tecavüzcü kollayıcı’ olmaz da Senden tam tecavüzcü olur…” ifadelerini ifadelerini kullanmıştı..